Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Efter Høj Jensen lavede to tyvstarter udfor Vallensbæk fornylig blev det til en 4. plads for Høj Jensen-sejlmageren, der er søn af den dobbelte OL-guldvinder Poul Richard Høj Jensen. Foto: Kenneth Bøggild/Vallensbæk Sejlklub

Ottedobbelt verdensmester Høj Jensen er sulten efter flere medaljer 

Otte VM- og 11 DM-titler har ikke stillet sulten hos en af Danmarks mest vindende sejlsportsnavne, Claus Høj Jensen, der nu styrer direkte efter guldet ved VM i Struer til august. Læs interview med den 50-årige sejlmager, der før har sagt, at han ikke er egocentreret nok til OL.

Af Troels Lykke |

Otte stjerner på siden af bådens hvide skrog markerer de utallige gange, sejleren Claus Høj Jensen fra Herslev Strand Sejlklub har sat konkurrenterne til vægs ved VM for H-både.

De mange titler har dog på ingen måde stillet sulten hos den nu 50-årige sejlsportsmand, der forsvarer titlen, når der sejles om verdensmesterskaberne i bådklassen til august i Struer. 

Høj Jensen: Vi er sultne efter aflysning i 2020

- Covid 19 pandemien gjorde, at verdensmesterskaberne i 2020 blev aflyst, som så meget andet. Det har gjort os endnu mere sultne og motiverede i forhold til at generobre VM-titlen, påpeger Claus Høj Jensen. 

Udover de mange VM-titler har Claus Høj Jensen og besætningen på H-båden, Good Speed, fået 11 DM-guldmedaljer hængt om halsen. Dertil kommer et utal af sejre i diverse liga- og ranglistestævner. Om årsagen til succesen, siger sejleren blandt andet:

- Vi sørger for at holde os i god fysisk form ved at gå i fitnesscenter flere gange om ugen. Derudover får vi lidt afveksling ved at vinter-sejle i OK-joller. Samtidig bruger vi klassens stævner til træning og til at teste grejet og båden. Det giver værdifuld erfaring og mange timer på vandet, understreger Claus Høj Jensen. 

Forfiner detaljer

Sammen med de to yngre gaster, Frederik Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andresen, arbejder Claus Høj Jensen minutiøst med at forfine de mange detaljer ved grejet og på båden. Små ting, som i sidste ende kan afgøre, hvor medaljerne havner. 

- Jeg har haft båden siden 2007, hvor jeg købte den i Finland. Det er den samme båd, vi har vundet alle mesterskaber i. Vi kender den ud og ind, og ved hvor de små marginaler kan hentes. Samtidig har vi den nødvendige rutine, når der sejles tæt i de store kapsejladsfelter, fortæller Claus Høj Jensen. 

Passionen for konkurrencen og sejlads på højt niveau er fortsat den store drivkraft for den mangedobbelte VM-vinder. Det samme er fascination af at få båden til at sejle godt.  

- Det er en helt ubeskrivelig fornemmelse, når alt på båden fungerer perfekt. Når mandskab og grej er i en form for symbiose, og vi har totalt kontrol over tingene. Det oplever jeg fortsat som noget af det mest fascinerende ved at sejle kapsejlads på højt niveau, siger Claus Høj Jensen. 

Sejler til dagligt i Roskilde Fjord

Når båden fra Herslev Strand Sejlklub stiller op til VM-stævnet i Struer den 9.-14. august kan besætningen vente hård konkurrence fra blandt andet italienske, svenske og finske sejlere. Samtidig venter der spændende udfordringer på Limfjorden. 

- Vi sejler til dagligt i Roskilde Fjord, hvor forholdene er meget lig dem, vi møder i Limfjorden under VM. Vinden kan drille og springe meget, ligesom andre faktorer spiller ind på sejladserne. Men, går det hele op i en højere enhed, tror jeg absolut, vi har en chance for at tage guldet igen, slutter Claus Høj Jensen. 

content-loader
content-loader
content-loader