Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Mere end 1.500 udstillere fra 53 lande forventes at fylde de 17 haller i Düsseldorf. Foto: Troels Lykke

Verdens største bådudstilling til januar trues af pandemien, men messedirektør er optimistisk

Italienske Solovela skriver, at Boot Düsseldorf kan være i fare, efter at 60 procent af de italienske udstillere trak sig fra messen Mets i Amsterdam. Til avisen Frankfurter Allgemeine fortæller messedirektør Wolfram Diener om god stemning og stor interesse.

Af Troels Lykke |

Avisen Frankfurter Allgemeine skriver, at arrangøren af ​​Boot Düsseldorf, der holdes fra 22. til 30. januar, forsøger at sprede tillid, og at messedirektør Wolfram Diener fortæller om god stemning, enorm interesse og rekordmange premierer.

Nogle både har reserveret plads siden 2020, og der er meldinger om ventelister på grund af det store antal producenter, der ønsker at vise nyhederne. Det skriver Seilmagasinet.no.

De næste uger bliver afgørende

Frankfurter Allgemeine skriver videre, at der i en stadig mere kritisk coronasituation er et akut behov for især udstillerne i hal 6, som er til lystyachter op til 35 meter.

- Nok giver situationen med stigende infektion arrangøren en dårlig mavefornemmelse, men de viser ingenting. Tværtimod, skriver Walter Wille i teknologi- og motorredaktionen i Frankfurter Allgemeine.

Italienske Solovela skriver, at Boot Düsseldorf kan være i fare, ikke mindst i forbindelse med, at 60 procent af de italienske udstillere trak sig fra messen Mets i Amsterdam.

- Meget vil afhænge af, hvad der sker de næste par uger og frem for alt efter juleferien, står der på den italienske hjemmeside.

1.500 udstillere fra 15 lande er klar

Mere end 1.500 udstillere fra 53 lande forventes at fylde de 17 haller i Düsseldorf. Samtidig skærpes coronasituationen i Europa.

Fornylig havde Tyskland for første gang overskredet 60.000 smittetilfælde på én dag. Den tyske delstat Sachsen, der ligger lidt længere vest i Tyskland, overvejer en fuld lukning for alle, inklusiv fuldt vaccinerede.

Længere mod øst, i Düsseldorf, er der dog stadig fuld optimisme. Nyhedsmails fra messearrangøren vælter ind, og pandemien er ikke et tema.

Når messearrangøren arrangerer morgenmadsmøde næste fredag, er temaet derfor internationale handelsmuligheder - årets coronasituation er ikke engang nævnt.

content-loader
content-loader
content-loader