Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der var fin vind til de mange både, tirsdag på Øresund. Fotos: Frederik Sivertsen/KDY
Kapsejlads
Kapsejlads

500 sejlere i 98 både fra 18 nationer sejler lige nu J/70-EM i Skovshoved - danskerne får klø

En italiensk og russisk besætning fører det kæmpe J/70-EM, der startede tirsdag. Bedste dansker er Jens Christensen på en 10. plads. Han har den tidligere OL-sejler Susanne Ward som taktiker. Mesterskabet slutter på lørdag, og der sejles i to felter, fortæller KDY.

Af Troels Lykke |

Det var et imponerende syn, da Kongelig Dansk Yachtklub tidligere på dagen skød europamesterskabet for bådklassen, J/70 i gang uden for Skovshoved Havn.

Med 98 både til start er det Danmarks største internationale stævne i år – og for mange et kærkomment comeback efter en lang corona-sæson.  

Starten lød kl. 11.00 på de to baner uden for Skovshoved Havn, hvor Kongelig Dansk Yachtklub i dag, tirsdag afholdt første dag af J/70-EM.

5-9 knobs vind og sol

Forholdene kunne ikke havde været bedre. Høj sol og en nordvestlig brise på 5-8 knob ventede de godt 600 deltagere, der var i højt humør forud for dagens sejladser.

En besætning fra Tyskland beskrev det som ”competitive racing long overdue”. Noget, der vækker glæde hos de københavnske arrangører:

- Vi har arbejdet benhårdt på at få alt klar til start, og det er fantastisk at se, hvordan det hele spiller derude, ikke mindst takket være vores fantastiske frivillige, forklarer stævneleder Lars Ive i en pressemeddelelse fra KDY.

Ét dansk hold i top-10

Dagens tre sejladser forløb da også efter planen på begge baner. Her er det den italienske besætning på båden PETITE TERRIBLE - ADRIA FERRIESmed Claudia Rossi ved roret, der ender dagen som samlet etter.

I kølvanget følger den russiske båd Joyfullmed Denis Cherevatenko. Begge både afsluttede dagen med seks point. Bedste dansker er sejlveteranen Jens Christensen på en 10. plads i båden Josephine.

Der sejles kvalifikationsrunde frem til torsdag, hvorefter feltet deles i et sølv- og guldfelt. Sidste stævnedag er lørdag den 4. september.

Alle resultater opdateres løbende på manage2sail.com. Mere info på www.J70europeans.com, mens billeder findes på KDY's Facebookside.

content-loader
content-loader
content-loader