Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Verdens bedste J70-sejler, Italienske Claudia Rossi kommer igen til KAS og vil før sejladserne give gode råd og vejledning og hun vil være på vandet under hele stævnet så alle kan komme forbi til en snak. Foto: Peter Brøgger

DM i J/70: Kom til SailGP med J/70 Class Denmark og KAS Racing

Til oktober holdes DM for J/70 i København. Svanemølleklubben og klasseorganisationen inviterer nu til en konkurrence, hvor der sættes SAIL GP-billetter på højkant til hele teamet hvis man er tilmeldt stævnet, hvor man håber på 40 både.

Af Troels Lykke |

Efter corona har det været svært at få gang i stævnerne igen. Der har hele foråret været fyldt med bryllupper og 41- og 52 års-fødselsdagsfester.

VM-udtagelse for J/70, Copenhagen Racing Week og Gilleleje Cup er blot nogle af de stævner hvor klubberne valgte at aflyse på grund af lave antal af tilmeldte.

Det ser dog heldigvis ud til at vende og KAS Racing og J70 Class Denmark har nu 2 måneder før DM i København allerede fået tæt på 30 tilmeldinger, fortæller KAS til minbaad.dk.

Men det kræver et stort arbejde og KAS Racing har dyrket det klassiske telefonsalg og e-mail-marketing og kontaktet alle klubber der ejer J/70’ere og alle de private ejere.

Håber på over 40 både

Den seriøse Københavnerklub håber at deltagerantallet kommer på den anden side af 40 både og ser meget gerne, der også kommer både fra de andre nordiske lande og Tyskland.

Derfor er klubben også i tæt kontakt med de andre landes klasseorganisationer, så det gode budskab spredes og samarbejdet nabolandene imellem intensiveres.

Men også stævnet skal være noget særligt, ellers kommer sejlerne ikke igen. Stævneleder fra KAS Racing Mette Louise Jepsen fortæller:

- Vi vil gerne fortsætte det høje niveau fra påskens træningslejr hvor vi samlede 25 besætninger fra Danmark og Sverige. Derfor skruer vi op for hyggen, den gode stemning og ikke mindst for kvaliteten af det sejladsmæssige. Ud over vi gerne vil lave den perfekte afvikling af stævnet med bla. Tune Up fredag, topper vi det med suveræn stævne-coaching, gode råd, tips og tricks.

Claudia Rossi - verdens bedste giver råd

Verdens bedste J70-sejler, Italienske Claudia Rossi kommer igen til KAS og vil før sejladserne give gode råd og vejledning og hun vil være på vandet under hele stævnet så alle kan komme forbi til en snak. Hertil vil der være de-brief med billeder og video så alle kommer lidt klogere hjem fra mesterskabet.

J/70-klubben holder Sailor-Workshop

J/70-klubben er også involveret i stævnet og holder fredag aften en Sailor-Workshop, hvor klassens bestyrelse i fællesskab med sejlerne vil planlægge sæson 2023 og finder en fælles retning, så̊ alle får lyst til at deltage i endnu flere stævner.

Lørdag aften er der generalforsamling i klasse-organisationen hvor man kan gøre sin stemme til kende og høre om året der er gået og året der kommer. Der er også̊ mulighed for at komme i bestyrelsen og gøre en aktiv forskel for klassen.

J/70-klassen er klart den mest aktive klasse i Danmark og rummer nærmest alle typer af kapsejlere. Derfor indlægges der forskellige præmier og titler ind i stævnet til blandt andet de klubbåde, der deltager i DM. De forskellige klasser vil er:

  • J/70 – Privatejede / Klubejede både uden bundmaling.
  • Club/70 – Klubejede både med bundmaling.
  • Der vil være præmier til de tre første DM-vindere og til de tre første Club/70-vindere.

Hertil vil også være præmie til bedste WOW-, Youngster- og Blue Brother-besætninger.

KAS: Hyggen tæller højt

Formanden for KAS Klubliv Charlotte Andersen fortæller videre:

- Sejlerne stiller i dag store krav til stævnerne og der skal være mere end bare sejlads. Derfor har vi også gjort ekstra ud af hyggen og forplejning. Der serveres en let middag fredag, der er fuld forplejning med morgenmad og frokost og når sejlerne kommer ind lørdag er der moleøl og livemusik. Efter den store festmiddag lørdag aften kommer der DJ og baren åbnes så hyggen kan fortsættes … og det hele er inkl. i prisen.

Der er også indgået et samarbejde med Sejlsportsligaen og Sailing Innovation Lab, således det er muligt at leje en båd til stævnet. På den måde kan man bare hoppe i bilen og uden meget besvær sejle DM i en næsten ny J70’er.

Bedre bliver det vist ikke … eller jo det gør det, for hvis man tilmelder sig inden den 15. august, så deltager man i konkurrence om SAIL GP-billetter til hele teamet og signerede Zhik Caps.

I kan læse mere om stævnet og ikke mindst tilmelde jer på Manage2sail lige her: https://www.manage2sail.com/da-DK/event/J70DM22#!/

 

content-loader
content-loader
content-loader