Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Ledergruppen i DSRS-Faaborg fra venstre: Steen Riewe Henriksen, Bent Bardal, Frode Bæk Mortensen og Bjarne Egeskov.

Dansk Søredningsselskab med frivillige etablerer ny station i Faaborg  

Med redningsstationen i Faaborg er Det Sydfynske Øhav dækket godt ind, idet DSRS allerede har stationer i Rudkøbing og Assens. Nu skal en masse sejlere uddannes til reddere.

Af Troels Lykke |

Ledelsen af Dansk Søredningsselskabs kommende station i Faaborg er for få dage siden valgt blandt de 33 frivillige på et fællesmøde torsdag aften.

DSRS er i fuld gang med at etablere en ny station på Faaborg Havn. Redningsstationen får til huse på Kanalvej. Herfra forventes stationen at være operativ i løbet af sensommeren i år, fortæller Bjarne Egeskov fra ledelsesgruppen DSRS-Faaborg 

Uddannelsesforløb til frivillige

Inden da skal de frivillige, der bemander redningsbåden gennem særlige uddannelsesforløb, ligesom der venter en del træning på vandet.

Med redningsstationen i Faaborg er Det Sydfynske Øhav dækket godt ind, idet DSRS allerede har stationer i Rudkøbing og Assens.

12 stationer i Danmark

Dansk Søredningsselskab har i forvejen 12 stationer rundt omkring i Danmark. Herfra assisterer de fritidssejlere og andre bådejere ved ikke livstruende situationer til søs, og står også til rådighed for det officielle redningsberedskab til søs. På sigt ønsker DSRS at dække hele Danmark.

DSRS er en almennyttig forening der finansieres gennem fondsmidler, sponsorater og medlemskaber. 

550 kr. årligt

et er ikke en betingelse af være medlem af DSRS for at få hjælp i en given situation, men man ser gerne at flest mulige tegner et medlemskab til kr. 550 årligt, forklarer Bjarne Egeskov. 

DSRS deltager i den Maritime Weekend på Faaborg Havn d. 28.-29. maj, hvor der vil være et rigtig godt tilbud til kommende medlemmer.

www.dsrs.dk

content-loader
content-loader
content-loader