Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Hvis man får motorstop kan man drive på grund. Her er det at Dansk Søredning kommer ind i billedet. Sidste år blev Dansk Søredningsselskab kaldt ud mere end 900 gange. Foto: Anders Steen

Faaborg håber, at Dansk Søredningsselskab kommer til byen

På kysten mellem Assens og Rudkøbing har man ingen søassistance. Det kræver frivillige - men de frivillige skal nok være der, siger Dansk Søredningsselskab til TV 2 Fyn. I morgen onsdag vil man holde informationsmøde i Faaborg Sejlklub og finde reddere.

Af Troels Lykke |

Dansk Søredningsselskab, som vi sejlere har stor glæde af, vil nu vil forsøge at finde de frivillige gennem et informationsmøde, der foregår i Faaborg onsdag den 9. februar.

Som frivillig i Dansk Søredningsselskab skal man indstille sig på at kunne reagere, som det kendes fra frivillige brandfolk: De skal kunne rykke, så snart der kaldes - dag og nat.

- Og man skal være forberedt på at deltage i vores træning og vores undervisning, påpeger Jørgen Rosenfeldt, stationsleder i Dansk Søredningsselskabs afdeling i Rudkøbing og medlem af bestyrelsen for Dansk Søredningsselskab, til TV 2 Fyn.

Som frivillig er det desuden en fordel at have erfaring med sejlads og navigation, men det vigtigste er lysten til at gøre en forskel for sikkerheden til søs, lyder det fra Dansk Søredningsselskab.

25 personer er optimalt

Udover søassistance skal der ligeledes løses opgaver på land. Det kan være vedligeholdelse af materiel, økonomien skal styres, ligesom der skal laves PR-arbejde.

For at drive stationen i Faaborg optimalt skal der gerne være omkring 25 frivillige tilknyttet stationen, oplyses det.

Udover at der er behov for frivillige er der behov for mellem én og halvanden million kroner, før en søredningsstation er kørende. De penge hentes hjem via fonde.

Håbet er, at der dukker omkring 30 personer op til informationsmødet. Der skal helst være mindst 15 personer tilknyttet en søredningsstation, men 25 personer vil være optimalt for at drive den nye station i Faaborg.

Fakta

Med en ny station i Faaborg dækker søredningsselskabet sammen med stationen i Assens og Rudkøbing det meste af Det Sydfynske Øhav.

Hvis du har lyst til at være en del af Dansk Søredningsselskab i Faaborg, er der informationsmøde den 9. februar.

På grund af coronasituationen afholdes to informationsmøder samme dag, og møderne foregår i Faaborg Sejlklubs lokaler på Lillestrand 6.

Tilmelding til informationsmøderne sker på www.dsrs.dk.

Kilde: TV 2 Fyn og Dansk Søredningsselskab

content-loader
content-loader
content-loader