Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det er ingen skam at vælte i en letlevende J/70er, når der er 17 m/sek. i Horsens Fjord, hvor der vælter kraftige pust henover banen. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Alle væltede i J/70er i pust på 17 m/sek. i Horsens men ingen slog sig

Topfarten var 17 knob, fortæller J/70 klubbens formand Chris Nørgaard, der tog 3. plads i Grundig Cup i Horsens, hvor ti mandskaber sejlede 14 sejladser på tre dage. Svenske Henrik Ottoson vandt foran Vejle-holdet med Claus Hovgaard ved roret. Se Brøgger-galleri.

Af Troels Lykke |

J/70eren er populær i Danmark, den bruges af mange sejlklubber og ikke mindst af Sejlsportsligaen, men den lette amerikaner bruges også til stævner som Grundig Cup, der blev sejlet i bededagene.

Det blæste vældig meget fredag og lørdag, viser billeder fra vores fotograf Peter Brøgger. Bådene væltede nemlig, men surfede også 16-17 knob i den vestlige vind i Horsens Fjord.

Chris Nørgaard, 45 år for KAS og formand for J/70 klubben, forklarer i dag til minbaad.dk om sejlernes udfordringer, i en klasse, der ikke har øvre vindgrænse til deres kapsejladser:

- Fredag og lørdag var der mellem 12 og 17 m/sek.. Alle både var nede og ligge. En enkelt spiler flængede, da den væltede og ramte en anden, der også væltede, ellers ingen skader. Men det var også sjovt, vi havde om lørdagen et ridt i sidste sejlads, hvor vi med gennaker surfede med over 17 knob på vej mod mål.

Håndtering vigtigst

Det handlede meget om at kunne håndtere de lette J/70ere

- Fredag og lørdag var der hård vind fra vest og dem der kunne deres boathandling var bedst, men ingen mandskaber tog ind heller ikke de nyere sejlere i klassen, siger Chris Nørgaard fra Kjøbenhavns Amatør Sejlklub.

Han er også formand og han var ikke helt tilfreds med at der kun mødte ti både op til et velarrangeret stævne af Horsens Sejlklub.

- Vi har diskuteret meget om hvorfor folk ikke møder op til stævner for tiden, men  Sejlsportsligaen sluger mange sejlere til stævner og mange skulle til bryllup og konfirmationer, fødselsdage i bededagene, nu hvor corona er væk og man kan holde de udskude fester, så de få fremmødte var ikke retningsgivende. Det bliver  bedre i 2023, siger Nørgaard.

Gode penge til fotograf

Om stævnet Grundig Cup i Østjylland, siger han.

- Det er altid godt at komme til Horsens, de har holdt mange stævner og kan deres kram. Vi havde 14 sejladser af 35-40 minutters varighed på tre dage, på land var det også godt med morgenmad, aftensmad og festmiddag. Vi gav 1.600 kr. Det er en fair pris. Og vi har fra klassens side smidt penge ind med hjælp fra Grundig og så var der også råd til at hyre en fotograf, de penge er godt givet ud, sejlerne er glade for billederne, siger Nørgaard.

Resultater Grundig Cup Horsens

content-loader
content-loader
content-loader