Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der var stemning om bord på Trifork fra Danmark til Norge, hvor danske Jens Dolmer var skipper. Foto: Trifork
Kapsejlads

Rekord af VO 70eren Trifok: Sejlede fra Skagen til Færderen i Norge på tre timer og 55 minutter

På et tidspunkt viste loggen 27, 5 knob i 33,6 knobs vind i Skagerrak, da den tidligere Volvo Ocean Race-sejler Jens Dolmer og mandskab drønede afsted. Seilmagasinet.no har talt med den navigatør Axel Magdahl om turen, hvor et forsejl flækkede og røg i vandet.

Af Troels Lykke |

"Trifork" sejlede 4. november Skagen - Færder på tre timer og 55 minutter, en tur på 78 sømil med proffer og amatører om bord, herunder bådens ejer Jørn Larsen, der driver den børsnoterede it-virksomhed Trifork.

Turen den 4. november med skipper Jens Dolmer tog dermed en ny rekord, 55 minutter hurtigere end den nuværende rekord, sat i 2014 af den tidligere VO 70er Camper.

"Trifork", tidligere "Ericsson 4", sejlede hele vejen på styrbord halse, og havde kun en lille overhøjde mod øst, hvilket gav en mere gunstig vindvinkel.

Tabte en del i starten - Code 0 flækkede

- Vi havde rigtig gode forhold (til rekordforsøg, red.). Men vi tabte en del i starten, da Code 0-sejlet gik i stykker. Det skete uden varsel, og hele sejlet røg i havet. Men vi fik den hurtigt op, og holdt en god fart resten af ​​vejen, fortæller Aksel Magdahl til SEILmagasinet.

Båden har holdt en gennemsnitsfart på knap 20 knob.

Tidligere Volvo Ocean Race-sejler Aksel Magdal har faktisk sejlet distancen hurtigere. Det gjorde han i 2005 med Trimaran "Academy", den gang sejlede de 23 minutter hurtigere.

Sejlede med to reb i storsejlet

- Tophastighed? 30 knob gætter jeg på, vi kiggede egentlig ikke så meget på det. Vi startede med to reb og fraktional code zero (Brøkkode 0), men da det gik i stykker fortsatte vi med J4 (Lille fok), og sejlede i stedet en lille overhøjde. Vi vidste, at vinden ville skralde mod slutningen. Vi fik dermed lidt medstrøm istedet. Det var en våd fornøjelse. Det er ikke ligefrem sommer længere, siger Magdahl.

Se hvordan der blev sejlet - tjek TracTrac

content-loader
content-loader
content-loader