Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Trifork går over målstregen søndag formiddag 7. maj 2023 i meget let vind. De gik i mål ved Sveriges kyst. Foto: Helsingør Sejlklub

Trifork L4 slår 23 år gammel Sjælland Rundt Offshore rekord i sejltiden 27 timer og 4 minutter

Skipper Jens Dolmers team af proffer og amatører tilbagelagde 330 sømil på 27 timer 4 min., hvor også Anholt blev rundet. Den stående rekord lød på 30 timer og 3 minutter, sat af det danske VO60 Nokia team tilbage i år 2000. Fra Helsingør til Gedser tog det cirka 4 timer. Se video fra Gedser.

Af Troels Lykke |

Lørdag den 6. maj sejlede Triforks VO70 "L4" rundt om Sjælland og Anholdt i et forsøg på at slå rekorden, og det lykkedes. Trifork slog rekorden med en topfart på 27 knob godt båret frem af en god vind fra øst. 

Skipper Jens Dolmer havde sammensat et team af proffer og amatører og tilbagelagde de ca. 330 sømil på 27 timer 4 min 35 sekunder.

Røssberg var med under rekord i 2000

Den stående rekord lød på 30 timer, 3 minutter og 33 sekunder og er sat af det danske VO60 Nokia team tilbage i år 2000. Et medlem af besætningen er den professionelle sejler Mikkel Røssberg, der ligeledes var med på Nokiabåden i år 2000, skriver Trifork til pressen.

Trifork båden er den tidligere Ericsson 4, der i 2009 vandt Volvo Ocean Race med Joca Signorini ved roret. Joca stod ligeledes ved roret i det kolde danske forår.

Temperaturen var i gennemsnit 5 grader, så det var en kold tur for de 11 sejlere, der på 2 holdsskift stod på dækket og kæmpede i en vind mellem 20 og 30 knob. Det var et stolt men træt team, der gik i mål i Helsingør søndag formiddag.

Sidste fem sømil tog halvanden time

”Vi sejlede under Storbæltsbroen efter 12 timer med 20 knobs fart. Så vores forhåbninger om en tid under 21 timer var i spil, men nord for Kronborg stod en 4 knobs modstrøm og vinden løjede, så de sidste 5 sømil tog 1,5 time. Vi havde sat næsen op efter en endnu bedre tid, så fustrationen blandt besætningen var stor. Men vi er selvfølgelig tilfredse med at have slået rekorden,” forklarer skipper Jens Dolmer.

”Det er tæt på umuligt at iføre sig en sejlerannorak med begge hænder travlt med at holde fast for ikke at vælte. Præmien er et badekar fuld 5 grader varmt vand lige i smasken, når man træder op på dækket”, fortæller CEO for Danmark, Søren Eskildsen, der var med som crew på båden.

Jørn Larsen, Stifter og CEO i Trifork:

"I øjeblikket er jeg optaget af Trifork investorpræsentationer i USA, og jeg kunne desværre ikke deltage på rekordsejladsen. Jeg er stolt af teamets resultat, og glæder mig til at være ombord på båden igen under The Ocean Race i Aarhus til Juni."

L4 overgår til forening

Trifork L4 båden overgår efter The Ocean Race 2023 til en nystartet forening, hvor medlemmerne af foreningen kan deltage i kapsejladser, og måske endda tangere den nye rekord. Båden vil komme til at sejle under dansk flag og fortsat promovere bæredygtighed på verdenshavene.

Crew på L4 under rekorden rundt om Sjælland og Anholt:

Jens Dolmer (Skipper)

Lukas Mohr (Navigator)

Joca Signorini (Watch Captain) 

Peter van Niekerk (Watch Captain)

Søren Eskildsen (Crew)

Nicholai Stålung (Crew)

Mikkel Røssberg (Crew)

Markus Oliver Nielsen (Crew)

Thor Malte Andersen (Crew)

Klase Meier Andersen (Boat Captain)

Søren Wiegand (Crew)

Nicholas Schrøder Hansen (Crew)

Om Trifork L4

Ericsson 4 vandt the Ocean Race i 2008-2009, og båden har siden 2015 været i IT-virksomheden Triforks besiddelse med navnet L4. Under The Ocean Race 2023 vil båden være at finde i Aarhus og i Haag.

content-loader
content-loader
content-loader