Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anders Bertelsen i Andersine har virkelig god fart i båden og var yderst tæt på at vinde både VM og DM i år, men Høj Jensen tog den igen-igen-igen...Se flere billeder, klik i siden af billedet. Fotos: Peter Bertelsen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Hbåd
Kapsejlads

Anders Bertelsen bedst i H-båd – overlegen tysker i Contender under Sailing Week Regatta

VM-sølvvinder Anders Bertelsen fra Aarhus Sejlklub sejrede blandt 19 H-både under Sailing Aarhus Week Regatta. Alle sejlere fik flot vejr og godt med vind på Aarhusbugten. VM-vinder i H-båd, Claus Høj Jensen, leverede et spændende oplæg om at forberede sig og performe ved stævner.

Af Troels Lykke |

Der var ranglistepoint på spil, da H-bådene satte hinanden stævne på Aarhusbugten i weekenden til Sailing Aarhus Week Regatta 2022 – tidligere Aarhus Festuge Cup. Både H-både og Contendere, der også stillede til start i den traditionsrige breddesejlads, fik flotte forhold at sejle i med sol, vind i sejlene og de for Aarhus så karakteristiske vindspring.

Hele 19 H-både havde fundet vej til Aarhus, hvor hjemmebane-favoritten Anders Bertelsen var stærkt sejlende i de vante omgivelser. Han og teamet bestående af Christian Schulz, Betina Jepsen og Morten Kofoged fra Aarhus og Marselisborg Sejlkub sikrede sig nemlig sejren efter lutter top-2-placeringer, før stævnet 8. og sidste sejlads – her var sejren reelt i hus, fortæller Sailing Aarhus til bådpressen.

Ifølge Anders Bertelsen selv, at havde han og holdkammeraterne fundet den rette fart i båden og var gode til at slå til på de vindspring, der bød sig til undervejs i sejladserne. Det blev altså udslagsgivende for teamet, som nød de fine forhold og den tætte konkurrence sejlerne imellem.

Lutter prikker sendte Billerbeck til tops i Contender

Mindre spænding var der i toppen af Contender-feltet, hvor 12 både med et godt mix af danske, tyske og en enkelt norske sejlere. Max Billerbeck fra Wassersportsverein Kollmar tøjlede således vind og bølger perfekt i Aarhusbugten og sejrede i samtlige otte sejladser.

På 2. pladsen klemte landsmanden Stefan Heising sig ind foran Thomas Hernø fra Hellerup, der sluttede á point med lokale Torben Bjørnholt fra Egå. Sejrene i henholdsvis Contender- og H-bådsklassen blev fejret ved Aarhus Internationale Sejlsportscenter, hvor også European 18 ft. Skiff Grandprix og sæsonfinalen i Sejlsportsligaen foregik.

Lørdag aften deltog små 200 sejlere på kryds og tværs af klasser i ’sailors dinner’, hvor den mangedobbelte VM- og DM-vinder Claus Høj leverede et spændende oplæg om at forberede sig og performe i forbindelse med stævner. Trods få fremmødte klasser glæder arrangørerne fra Sailing Aarhus sig over en godt stævne, hvor håbet er flere klasser og sejlere til næste år.

Se resultater fra årets Sailing Aarhus Week Regatta her.

 

content-loader
content-loader
content-loader