Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anders Bertelsen og mandskab ses her under VM i Warnemünde, hvor de gik som en raket og tog sølv i høje bølger og 7-9 m/sek. PR-stævnefoto, Pepe Hartmann
Kapsejlads
Ingeniør Bertelsen er kendt for at passe godt på sin H-båd. Privatfoto

Anders Bertelsen efter VM-sølv i H-båd: Selvfølgelig slår vi Høj Jensen en dag

- Hvilket du kan se på resultatlisten, hvor vi efter 8 sejladser begge ender med 12 point, siger Aarhus-sejler Anders Bertelsen, der forleden tog VM-sølv i H-båd i Warnemünde. Han tilskriver det gode resultat at holdet har hård konkurrence med 20 H-både, hver uge på Aarhusbugten

Af Troels Lykke |

Minbaad.dk får nu en reaktion fra Anders Bertelsen fra Aarhus Sejlklub efter han vandt VM-sølv i H-båd. Eller tabte VM-guldet, for i Warnemünde vandt Claus Høj Jensen og mandskab vandt VM a-point med Bertelsen-holdet. 

Om resultatet lyder det fra Anders Bertelsen, der til dagligt er ingeniør og familiefar.

- Vi er bestemt glade for resultatet, da det er det bedste, vi hidtil har lavet. Vi er tilfredse med vores indsats men ærgerlige over at ende a point med den vindende båd - på sin vis er det så med til at motivere til næste træning eller stævne. Resultatet er et outcome af vores helt unikke tirsdags-træning på Aarhusbugten, hvor vi bliver forkælet med flotte baner, og med små 20 H-både tilmeldt og flere af dem rigtig skarpe, så vi må lægge os i selen for at være med. 

Skæv startlinje med 25 graders læ fordel

Hvad er din reaktion på banelederen ved VM i H-båd. Andre er kommet med meget kritik?

- Til VM havde banelederen ikke en af sine bedste uger, og den firkant, vi har at sejle i, bliver meget lille, og det bliver svært at sejle sig op, når fordelen ved læ mærke er helt op til 25 grader, og topmærket ikke ligger i vindøjet. Dette forstærkes af, at banerne er til den korte side (45 min) og burde have været 5-10 minutter længere. Det positive er så, at vi får trænet læstarter i frisk luft og bølger. 

Selvfølgelig slår vi Claus en dag

Men slår I en dag Claus Høj Jensen og mandskab ved et VM eller DM i H-båd?

 - Svaret er selvfølgelig et ja, hvilket du kan se på resultatlisten, hvor vi efter 8 sejladser begge ender med 12 point. Det er sket før, og vi stræber efter, at det skal ske igen. Vi har gode dueller på højt niveau, og marginaler er udslagsgivende. Det gør klassen interessant, og det er rigtigt vigtigt at have en type af den kaliber i klassen, så vi andre har noget at stræbe efter og ser, at vores egen indsats kan gøres bedre. Det fortæller også noget om niveauet i klassen, når både Høj og andre sejlere fra h-båden tidligere har vundet Mestrenes Mester, forklarer Anders Bertelsen.

Og hvad vil du sige om dine gaster?

- Jeg sejler sammen med Christian Schulz (fordækker), Betina Jepsen (bidrager til taktik) og Morten Kofoged (spiler). De har gjort det fantastisk hele ugen og leveret en dedikeret indsats, som løfter holdet, hvilket blandt andet gav sig udslag om torsdagen, hvor vi lavede et par gode starter og vandt to sejladser ganske suverænt. 

Anders Bertelsen har fået en del reaktioner efter VM-sølvet i H-båden.

- Vi har fået rigtig mange positive tilkendegivelser fra mange konkurrenter, som vi ikke tidligere har talt med. Anerkendelsen motiverer og bidrager til en god og respektfyldt stemning i klassen og langvarige venskaber. Det samme gør sig gældende for følgerne på vores facebook-profil, som løbende ønsker os held og lykke og værdsætter indsatsen. En stor tak til Jer, fortæller Anders Bertelsen.

Følg Anders og holdet her: www.facebook.com/den586

content-loader
content-loader
content-loader