Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der har været stort stævne i Tyskland. Foto: German Contender Associations

Danske Contendere var i toppen af afdansningsbal på sø i Tyskland - Jesper Armbrust på 2. plads

Contenderjollen er fra Australien, men det er i Tyskland, de største felter samles. Blandt de vigtige stævner er det åbne tyske mesterskab. Fem danskere var til det fire dage lange stævne på Steinhude-søen ved Hannover. Danmark har pt. den regerende europamester og den regerende verdensmester.

Af Jon Møgelhøj, Danish Contender Association |

Det tyske mesterskab blev startet med sejlads i vind i den lette ende af skalaen. Dog nok til trapezsejlads, som er Contenderjollens kendetegn. Kapsejlads på søer har sin egen charme, men er ikke uden udfordringer.

Som Frank Hinsch fra Hellerup Sejlklub udtaler om de to første dage:

- Man skulle virkelig have den store krystalkugle frem for at gætte, hvor det næste vindspring ville komme. Men som sædvanligt var det de samme sejlere, der gættede rigtigt. Vi har jo pt. i Danmark både den regerende europamester og den regerende verdensmester – og de to, Jesper Armbrust fra Aabenraa og Søren Dulong Andreasen fra Hellerup var naturligvis iblandt dem, der gættede rigtigt og dermed lå helt med i front som nummer to og tre i den samlede stilling efter de to første dage.

Skiftende vejr 

Tredjedagen blev præget af meget let vind. Faktisk så let, at AP-flaget blev luftet en del. Man nåede dog at gennemføre en enkelt sejlads i den meget lette luft.

Da det blev tirsdag, stod sejlerne op til en helt anden vejrtype: 11 m/s vind i snit med mere i pustene og generelt stigende vind i løbet af dagen.

Derfor blev kun en sejlads gennemført, hvor kun 39 af de 70 deltagere nåede i mål. Flere måtte trække sig med havarier. Det talte desværre også den danske verdensmester Søren Dulong Andreasen, der dermed måtte veksle sin podieplads med en samlet femteplads.

Vinderen af stævnet blev verdensmesteren fra 2019, tyske Max Billerbeck. En sejler, der alle dage har været svær at følge i den lette luft. Med et stævne, hvor seks af syv gennemførte sejladser blev sejlet i let vind, er dette ikke et overraskende resultat. Danmarks egen regerende europamester, Jesper Armbrust, fik en flot samlet andenplads ved stævnet – kun to point efter vinderen og med et ret stort hul til resten af sejlerne.

De danske resultater på Steinhude-søen:

2. Jesper Armbrust, Aabenraa
5. Søren Dulong Andreasen, Hellerup
24. Frank Hinsch, Hellerup
33. Olga Henneberg, Hellerup
54. Nicholas Huffeldt, KDY.

Resultaterne kan ses her.

Felterne findes i Hellerup og Aarhus

Der er aktive Contender-sejlere flere steder i Danmark, men de største felter findes i Hellerup og på Aarhusbugten. I år afviklede Danmark VM med 120 deltagere i Kerteminde.

Fordelen ved Contenderen er, at den med trapezsejlads kan sejles af udøvere med stor forskel på vægt og størrelse. Noget, der ses i de færreste klasser. Er man interesseret i at prøve en tur, har Contenderklubben klubjoller flere steder i landet, hvor man kan få en prøvetur. 

content-loader
content-loader
content-loader