Gå til hoved-indhold
Tur
En uge efter vi ankommer til Costa Rica, bryder båden i brand, fortæller Torben Dahl-Olsen til TV 2 Øst. Privatfoto

Fra båd til ombygget skolebus efter bådbrand

Bølgerne er skiftet ud med asfalt. Familien Dahl-Olsen fra Holbæk købte nemlig en gammel amerikansk skolebus, som de brugte to måneder på at renovere i Texas. Den 10. august 2021 mistede familien, alt de ejede, da deres båd stod i flammer i Costa Rica

Af Troels Lykke |

Fem år med udsigt til delfiner, azurblåt hav og saltvand i håret. Det var hvad Karina og Torben Dahl-Olsen og deres to børn, Sebastian og Isabella, havde planlagt. 

Men efter lidt over et år ude på bølgerne stødte familiens planer på grund. 

-  En uge efter vi ankommer til Costa Rica, bryder båden i brand, fortæller Torben Dahl-Olsen til TV2 Øst. (se billeder af bussen)

Den 10. august 2021 mistede familien, alt de ejede, da deres båd stod i flammer. 

Mens Torben Dahl-Olsen og børnene befandt sig på land, var det nær gået galt for Karina Dahl-Olsen. Hun var nemlig stadig på båden, da branden startede. 

Heldigvis blev hun vækket af brandalarmen, og Torben Dahl-Olsen var hurtigt ude med motorbåden for at hente hende. 

- Fem minutter efter at Torben har hentet mig, så eksploderer båden. Så det var voldsomt og meget dramatisk, siger Karina Dahl-Olsen.

Mistede alt

Båden stod ikke til at redde, og alle familiens ejendele var tabt. For ikke nok med, at familien havde sejlet rundt på Evy i et år, boede de på båden i Holbæk Marina to år op til rejsen for at spare op.

- Jeg stod på en marina i Costa Rica en sen aften i shorts og t-shirt, og det var alt, hvad jeg ejede, siger Torben Dahl-Olsen.

Hurtigt trådte lokalsamfundet til, og hjalp med både husly, tøj og legetøj til børnene. Næste skridt var så at finde ud af, hvordan man kommer videre fra Costa Rica uden pas eller andre papirer. 

Bor nu i amerikansk skolebus

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. For selvom familien havde mistet alt, var de ikke klar til, at eventyret skulle slutte. 

- Vi havde ikke lyst til at tage hjem. Og så havde det været rigtig trist, hvis vores tur endte i Costa Rica med at vores båd den brændte ned, siger Torben Dahl-Olsen. 

Med hjælp og en masse besvær kom familien til den danske ambassade i Mexico, hvor de kunne få nye pas.

Familie på jordomrejse – et bryllup er under opsejling

Derefter fandt familien ud af, at de havde brug for en base. For livet med alle ens ejendele samlet i en sportstaske var for hårdt. 

Men bølgerne blev skiftet ud med asfalt. Familien købte nemlig en gammel amerikansk skolebus, som de brugte to måneder på at renovere i Texas. 

- Vi rev alt ud af den. Alle vægge og lofter ned, så det var den rene rå ydre skal. Så startede vi forfra med at bygge den op, siger Torben Dahl-Olsen.

Kilde. TV 2 Østjylland

content-loader
content-loader
content-loader