Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Fem sejlere og en hund blev reddet fra denne brændende båd. Foto: Forsvaret / Twitter

Overlæge har fundet mulige årsager til bådbrande - lad en skibselektriker se på din båd

På baggrund af 2.000 besvarede spørgeskemaer kommer overlæge Jens Lauritsen med sine bud på, hvordan en håndfuld både i sommerferien i 2020 kunne bryde i brand.

Af Sara Sulkjær |

Enhver sejlers mareridt er flere gange blevet til virkelighed i 2020, hvor en håndfuld lystbåde brød ud i brand nær Fyn. 

Et forholdsvis uset scenarie, der har fået overlæge ved Odense Universitetshospital, Jens Lauritsen, til at undersøge det ærgerlige fænonem nærmere. 

Det skriver TV 2 Fyn på sin hjemmeside.

40 % kender ikke elsystemet

På baggrund af indtil videre 2.000 besvarelser står det foreløbigt klart, at elinstallationerne, motorforholdene, gasslangerne og sejlernes ageren, når branden er brudt ud, er de hyppigste problemer ombord på de danske lystbåde.

Hele 40 % af sejlerne i undersøgelsen svarer således, at de ikke har kendskab til elsystemet ombord. Derfor er opfordringen fra Jens Lauritsen klar:

- Få fat i en skibselektriker, der kan gennemgå det. Det kan man gøre for 1.000 kroner, der er meget lidt i forhold til omkostningerne ved at sidde på en båd, der brænder, påpeger overlægen overfor TV 2 Fyn.

Artikel er tidligere bragt på minbaad.dk

Kilde: TV 2 Fyn

content-loader
content-loader
content-loader