Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det er fastslået at cirka 150 fartøjer, vrag og anlæg skal fjernes fra 'Fredens Havn' i København. Foto: Troels Lykke

Fredens Havn kører på sidste vers - 150 fartøjer, vrag og anlæg skal fjernes

Snart er de sidste både væk fra Fredens Havn, som området Erdkehlgraven vest for Christiania i København kaldes.

Af Troels Lykke |

Den sidste del af oprydningen af havnen, hvor en række mennesker har boet i både, er gået i gang her kort efter nytår. Det fortæller Hans Erik Cutoi-Toft, der er områdechef i Kystdirektoratet.

- Selve oprydningen startede i går, og det, vi er i gang med nu, er at slæbe nogle af fartøjerne og skibene væk og tage dem op og køre dem på en oplagsplads, siger han til TV2 Lorry. Oprydningen ventes at være færdig i uge tre.

En håndfuld beboere mangler stadig at flytte

Der har været en årelang strid om vandområdet. Beboere i havnen blev sidste år pålagt af retten at betale bøder, hvis ikke de fjernede deres både. De har indstillet sig på at flytte, fortæller Esben Banke, en af beboerne.


- Det har kunnet lade sig gøre, fordi vi hele tiden har været i et samarbejde og dialog med Kystdirektoratet og selvfølgelig også politiet. Så der er ikke uro på den måde, siger han.

En håndfuld tilbage

Esben Banke, der er bådbygger, flyttede som den første ind i en båd i Erdkehlgraven i 2006. Flere andre kom siden til, og Fredens Havn blev til.

Ifølge Esben Banke var de omkring ti beboere i havnen for et halvt år siden, men nu er de også kun en håndfuld, der er tilbage, og som nu skal flytte. De har alle et sted at flytte hen nu, fortæller han.

Kilde. TV2 Lorry
 

content-loader
content-loader
content-loader