Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Besøgende i alle aldre kan tage del i museets sommeraktiviteter. Foto: M/S Museet for Søfart

Museet for Søfart rykker udendørs - tag på sejltur og byg skibe med hele familien i Helsingør

En aktiv sommerferie. Det er, hvad Helsingør-museet lægger op til med deres nye sommerprogram. Aktiviterne er gratis, når museumsbilletten er betalt.

Af Sara Sulkjær |

Robådssejlads i Helsingør Havn. Knobværksted i den gamle værtshal og matrosskole for hele familien på et historisk fyrskib. 

Med sommerprogrammet M/S HAVN rykker M/S Museet for Søfart ud under åben himmel og indtager Kulturhavnen i Helsingør med sommersjov og aktive maritime oplevelser for hele familien.

Kom med på vandet

Hver dag i sommerferien kan gæsterne frit kombinere et museumsbesøg med vaskeægte, sjove og lærerige sømandsaktiviteter i et fast ugeprogram. Hver tirsdag sætter fyrskibets kaptajn for eksempel familien på en hård matrosprøve.

- Fredag sætter vi jollen i vandet, og tager gæsterne med på robådssejlads for at lære praktisk sømandsskab, fortæller museet i en pressemeddelelse.

Man kan også lave sømandsknob og måtter af reb i autentiske tjæreduftende rammer i det maritime værksted HAL 16 eller få en rundvisning i de gamle værftshaller af en tidligere værtsarbejder.

Prøv kræfter med 'ægte' søfart

M/S HAVN er blevet til i samarbejde med museets partnere, og det er ikke mindst takket være det samarbejde, at museets gæster nu for første gang nogensinde både kan blive klogere på søfart i udstillingerne og selv være søulke for en dag. 

- M/S er kendt som et museum, der er placeret i en gammel dok, men som søfartsmuseum skal vi selvfølgelig også give gæsterne en udendørs maritim oplevelse og bruge havneområdet omkring os.

- Det gør vi nu med M/S HAVN, og jeg glæder mig til at se vores gæster prøve kræfter med ’ægte’ søfart hele sommeren, fortæller Ulla Tofte, direktør for M/S Museet for Søfart. 

Skiftende skibe og tilbud 

I løbet af sommeren kommer nye skibe i havn, og bliver til en del af programmet. For eksempel kan gæsterne komme på besøg om bord på skonnerten ZAR, sejle med veterandampskibet S/S Bjørn og deltage i en workshop i galionsfigurer.

Er man mere til klassisk maritim historie uden så meget action, er der rundvisninger på det historiske 'FYRSKIB NR XVII ‘GEDSER REV’, der blandt andet tog imod østtyske flygtninge under den kolde krig. 

Der er naturligvis også sommeraktiviteter under jorden i selve museet.

Udover den aktuelle særudstilling om Kongeskibet DANNEBROG og legeområdet DRØMMESKIBET kan børnene køre rumperolleræs i dokken, bygge og søsætte deres egne hjuldampere eller tage på sørøvertogt med Kaptajn Blåskæg gennem museets udstillinger. 

FAKTA OM M/S HAVN

M/S HAVN foregår alle dage i sommerferien kl. 11.30-17.00 i perioden fra d. 1. juli - 14 august. 

Alle aktiviteter er gratis, når billet til M/S Museet for Søfart er betalt. Børn har altid gratis adgang. Begrænset antal pladser. Tilmelding i museets foyer, hvor pladserne fordeles efter “først til mølle”-princippet.

Se hele ugeprogrammet på: https://mfs.dk/detsker/

content-loader
content-loader
content-loader