Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jens-Christian Dehn-Toftehøj & Jens-Philip Dehn-Toftehøj var efter mandagens sejladser på en 3. plads ved EM i Rungsted. Foto: Mogens Hansen, sailing pics
Kapsejlads
Her ses trænerne til Jens-Christian Dehn-Toftehøj & Jens-Philip Dehn-Toftehøj. Foto: Mogens Hansen, sailing pics

Springende vind og tang definerer dag 5 ved 29er EM i Rungsted

En vestlig fralandsvind omkring 5-7 m/sek gav mandag udfordringer med at finde den hurtigste vej op i banen ved hjælp af vindspringene plus udfordringer med tang gav endnu en dag med op- og nedture resultatmæssigt for sejlerne.

Af Troels Lykke |

Holdet, der havde dagens laveste score i guldfeltet, var franskmændene Tom Goron og Mael Clochard ombord FRA 2901, skriver KDY til pressen. 

"Jeg kan godt lide disse vinde. Jeg ser skyerne, og så var vi gode til at slå på skiftene,” sagde den unge franske skipper på holdet. Den anden udfordrende faktor under vand håndterede de også klogt: 

"Vi havde også tang under vores båd, men vi prioriterede at få det af i løbet af sejladserne", sagde Tom. Teamet er i øjeblikket på andenpladsen i guldfeltet og er det bedst placerede U-17-hold ved EM'et indtil videre.

Top-3 i de 4 felter er:

Guld:
1: NZL 3025 George Lee Rush & Seb Menzies, 44 point
2: FRA 2901 Tom Goron & Mael Clochard, 56 point
3: DEN 3 Jens-Christian Dehn-Toftehøj & Jens-Philip Dehn-Toftehøj, 70 point

Sølv:
1: NOR 2955 Jenny Pollen & Julie Sverdrup, 133 point
2: GBR 3081 Olly Peters & Ben Bradley, 139 point
3: IRL 3214 Johnny Flynn & James Dwyer, 157 point

Bronze:
1: AUT 3060 Roman Egger & Paul Kropfitsch, 175 point
2: FRA 3167 Matthis Johnson & Sam Duflos, 179 point
3: GBR 2903 Freddie Westwell & Freddie Lonsdale, 188 point

Emerald:
1: DEN 1363 Bertram Radich & Jonathan Weimann, 243 point
2: CZE 3088: Nela Višcorová & Katerina Šlechtická, 255 point
3: SWE 2701: Claes Järudd & Max Zetterström, 262 point

Bedste kvindelige besætning er Sara Momplet Baixauli og Isabel Momplet Baixauli fra Spanien, som i øjeblikket ligger på en 27. plads.

Den 5. juli, er det de sidste to sejladser, der afgør, hvem der skal tage de 68 præmier, der er planlagt til at overrækkes til præmieoverrækkelsen om eftermiddagen.

Ved ceremonien vil to sejlere, der repræsenterer det danske SailGP-hold sponseret af ROCKWOOL, uddele Mini Impact League-prisen til det 29er-hold, som har haft størst indflydelse på bæredygtigheden.

17 søskende-teams i feltet
Ved dette års EM er der 17 hold med søskende, der sejler sammen. En interessant dynamik, der helt sikkert giver fordele, men også nogle gange en diskussion ved middagsbordet derhjemme. 

"Det er godt, du kan være meget mere direkte, når det er dit søskende, hvilket er godt, fordi du kan dele meget mere information", siger Nathan Van Steenberge, der gaster for sin søster Clementine Van Steenberge ombord på IRL3169. Hun tilføjer: 

"Vi har en tendens til at skændes lidt på landjorden, men når vi er på vandet arbejder vi ret godt sammen. Det har bragt os tættere på, tror jeg". Den danske Bradley-broder-duo med Gustav Åsholm-Bradley og Clement Åsholm-Bradley (DEN 21) indrømmer, at det har sine fordele og ulemper ved at sejle sammen som brødre:

"Det er nemt at kommunikere, fordi man kender hinanden godt, men nogle gange kan det også være et problem, fordi vi kender hinanden for godt. ”

content-loader
content-loader
content-loader