Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sambadansere underholdt 29er-sejlerne ved åbningsceremonien i Rungsted. Foto: Sailing.pics

29er-EM: KDY dropper kedelig åbningsceremoni - inviterer i stedet samba-dansere til beachparty

De alkoholfrie drinks, strandtæpper og skumfiduser var fundet frem, da mesterskabet for de europæiske 29er-sejlere skulle skudes i gang i Rungsted. Foruden et optog på land blev ti dansere sejlet ind på stranden.

Af Sara Sulkjær |

EM for 29er på Rungsted Havn blev åbnet på festlig, men langt fra traditionel vis:

- Vi ville ikke afholde en to timer lang åbningsceremoni med alle de almindelige, kedelige ting, så vi besluttede os for at lave et beachparty, forklarede KDY’s stævneleder, Claus Ladefoged i sin tale til sejlerne.

Samba på land og vand

Dét løfte levede stævnelederen op til. Et live sambashow-band startede festlige toner ud foran KDY’s klubhus på midtermolen og gik i spidsen for de 330 sejlere, der glædeligt fremviste de 26 nationsflag, som er repræsenteret ved mesterskabet.

Marchen gik forbi alle butikker og restauranter på Rungsted Havn for at svinge til venstre mod standen, hvor de festlige takter og toner fortsatte. 

Der blev uddelt pinke, alkoholfrie drinks og strandtæpper, og idet sejlerne satte sig til rette på stranden, blev der til alles overraskelse sejlet ti samba-dansere til badebroen for at tilslutte sig bandets takter. 

Borgmester i Hawaii-skjorte

Musikken blev brudt nogle minutter for to korte taler af stævneleder Claus Ladefoged og Hørsholm Kommunes borgmester, Morten Slotved.

- Claus fortalte mig, at vi skulle have et beach-party, så jeg besluttede mig for at påklæde mig således sammen med min borgmesterkæde, fortæller Hørsholm Kommunes borgmester Morten Slotved, som var trukket i Hawaii-skjorte i dagens anledning.

Borgmesteren afsluttede sin tale med dét, alle var kommet for at høre: "Jeg erklærer hermed Volvo 29er European Championship 2022 for åbent."

Herefter blev der til sejlernes begejstring uddelt skumfiduser og snacks, som kunne nydes ved bålstederne rundt omkring på stranden:

- Det er det, vi kalder for dansk hygge – at side rundt om et bål, snakke og nyde øjeblikket, solgte Claus Ladefoged det ind som i sin tale. Igen holdt han ord, for hygget blev der.

Et vigtigt budskab 

Stævnet byder også på andet end hygge. Foruden den spændende kapsejlads på vandet, er bæredygtighed i højsædet ved mesterskabet:

- Dette event er certificeret som et bæredygtigt event af Sailors for the Sea, var et af de punkter, Claus Ladefoged i sin tale bragte frem.

De tiltag, mesterskabet gør, er eksempelvis at undgå plastikflasker under eventen, have et digital notice board og de pinke drinks, der serveredes til beach-åbningen, er sågar KDY’s genbrugskopper.

Dertil nævnte stævnelederen 29er-EM’s samarbejde med det danske SailGP-team, hvor der er udarbejdet det første Mini Impact League nogensinde. Her skal sejlerne være med i en konkurrence om at involvere sig i bæredygtighedsmål.

Det team, der vinder konkurrencen, belønnes med biletter til Sail GP Grand Prix i København i midten af august. Læs mere om konkurrencen her

content-loader
content-loader
content-loader