Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Kaptajn Goth styrede sit skib gennem to krige, men magtede ikke sin familie - se film på Museet for Søfart

Miner og bombeangreb var intet problem for sømanden. Det var familielivet til gengæld. Se anmelderrost film om kaptajnen hos Museet for Søfart og tal med Groths barnebarn Simon Bang, der er instruktøren bag.

Af Sara Sulkjær |

Instruktør Simon Bangs bedstefar var skibskaptajn og søfarer af den gamle skole. En mand, der kunne styre sit skib gennem to krige. Til gengæld kunne han ikke tage hånd om sin familie.

Gennem billeder og arkiver har Simon Bang skabt en imponerende animationsfilm om en patriark og en tyran, der siden har kastet sin skygge over flere generationer.

En ny verden

Kaptajn Goth er splittet mellem kærligheden til skibet, havet og familien. Han sejler gennem to verdenskrige, trodser ubåde, miner, bombeangreb og havarier; overlever det hele uden en skramme, og ofrer sig for Gud, Konge og Fædreland.

Men da han kommer hjem efter 50 år på verdenshavene, er samfundet forandret, og børnene blevet voksne. Nu prøver han at indhente og genoprette de nære relationer til familien, som han opdrog fra den anden side af oceanet.

Den nye verden spiller dog ikke længere efter kaptajnens lov, og hans hjerte er ikke så stædigt som hans vilje. Han må bittert indse, at han ikke kan underkaste sig den nye verden, som er opstået i asken fra den gamle.

Spørg instruktøren

Museet for Søfart i Helsingør viser filmen ’Kaptajnens Hjerte’, som begejstrede både publikum og anmeldere på dette års CPH DOX, og byder efterfølgende på Question and Answar (spørg og svar) med filmens instruktør Simon Bang.

Arrangementet finder sted den 24. maj kl. 15:30-17:30 og er gratis får årskortholdere til museet. For besøgende uden årskort koster eventen 125,00 kroner. Entré til museet er inkluderet i prisen.

Begge dele kræver billet, som kan bestilles her.

content-loader
content-loader
content-loader