Gå til hoved-indhold
Havne
Adskillige af de gange, han har ringet til politiet, for at indgive en anmeldelse af for hurtigt sejlende både, han har fået besked om, at politiet intet kan gøre, hvis de ikke ved, hvor båden er sejlet hen, forklarer Bo Schriver. Her ses en lovligt sejlende båd med under 6 knob. Foto: Troels Lykke

Beboer filmer vanvidssejlads i Københavns Havn: Spørgsmål om tid, før en ulykke sker igen

Både i alle størrelser ræser hastigt gennem havnen dagligt, siger Bo Schriver, der selv er sejler og formand for Bådelaug Havnestad. Han mener, at bådene i Københavns Havn sejler væsentligt hurtigere end de seks knob, der er den tilladte hastighed i hovedløbet.

Af Troels Lykke |

- Folk kommer sejlende med fuld hammer mange gange dagligt, og det er kun et spørgsmål om tid, før der sker en ulykke igen, og jeg kan ikke forstå, at vi skal leve med det, siger Bo Schriver til TV 2 Lorry (se video af sejladsen) og uddybber:

- Man bør til at indse, at Københavns Havn er den største park i byen, og det er et sted, hvor folk nyder at være. Det bør ikke være farligt at være på vandet i Københavns Havn. Jeg synes, det er vildt frustrerende at se, at det kan foregå på den måde.

Sejler langt over de tilladte 6 knob

Nu har københavneren fået nok af de hurtigtsejlende både. Han har derfor i løbet af de seneste to uger kontaktet Københavns Politi seks gange med anmeldelser af utryghedsskabende sejlads i Københavns Havn.

Udover at det ikke er lovligt at sejle mere end seks knob i hovedløbet i Københavns Havn og fire knob i kanalerne, kan det ende grueligt galt, hvis man gør det.

Bo Schriver forklarer, at især dødsulykken i 2017, hvor to unge kvinder blev dræbt, da deres jolle blev ramt af en vandscooter, har fået hans øjne op for problemet.

Kilde: TV2 Lorry

content-loader
content-loader
content-loader