Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Oscar Thule, Fredericia Sejlklub nyder de enestående forhold til Nations Cup i Frankrig. Foto: Kenneth Bøggild

Danmark vinder Europajollernes holdmesterskab

En vaskeægte sensation udspillede sig onsdag, udfor Douarnenez, Frankrig, da det undertippede unge hold med den erfarne Anna Livbjerg i spidsen, sensationelt vandt Europajollernes holdkapsejladsmesterskab, Nations Cup, der sejles før det individuelle VM.

 

Af Troels Lykke |

I strålende sol og 3 – 4 m/s startede sejladserne med de indledende runder til Europajollernes Nations Cup.

Allerede i de indledende sejladser viste det danske hold, bestående af Anna Livbjerg, Kaløvig Baadelaug, Anders Vesterholm-Lavesen, Hellerup Sejlklub, Andreas Svensson, Skærbæk Sejlklub og Oskar Thule, Fredericia Sejlklub at de ville noget til dette stævne.

Med fantastisk overblik, enorm god kommunikation og sejliver, slog de første Frankrig, herefter Sverige, så Spanien, og Belgien. det fortæller Europajolle-far, Kenneth Bøggild fra Frankrig.

Danskere leverede overbevisende sejlads

I flere af sejladser var det så overbevisende at de fire danske sejlere kom i mål som 1 – 4. I den 5 sejlads skulle danskerne møde Norge, som også var ubesejret. Her udspillede der sig et enestående søslag, hvor føringen skiftede mellem de to nationer.

Det hele blev afgjort på mållinjen, hvor Norge lige slog dan fjerde danske båd med under en meter. Dette nederlag slog dog ikke det danske team ud, og de kom stærkt tilbage i den afsluttende sejlads mod Tyskland, som danskerne fejede af banen.

Norge vandt også sin sidste sejlads, hvorfor at finalen nu stod mellem verdensmestrene fra 2021 Norge og Danmark. Ubestridte de to hold som i den grad havde vist de øvrige lande hvordan holdsejlads skulle sejles.

Inden finalen kunne sættes i gang blev Petit finalen, sejladsen om 3. og 4. pladsen afviklet. Dette mellem Spanien og Sverige. Her trak Spanien det længste strå, og henviste derved Sverige til den triste fjerdeplads.

I venteområdet var det to helt forskellige hold som lå klar. Norge ekstremt anspændt med meget dialog om mulig taktik, og rollefordeling, mens det danske team slappede af, snakkede med tilskuerbådene og nød den herlig dag på vandet.
Men uha, da start proceduren først blev sat i gang, så lynede det danske team.

De norske sejlere blev fejet ud af banen, og første finale sejlads sluttede med de fire danske sejlere på de fire første pladser. En enestående start på finalen. Nu var Norge presset op mod muren, da finalen blev afviklet som bedst af tre. 

Mandsopdækkede Norges strateg

Straks da startproceduren blev skudt i gang, viste danskerne hvad de var lavet af. De kastede sig over de, ja vel nærmest stakkels norske sejlere. Specielt Team Norges strateg Lars Brodtkorb fik den danske kærlighed at føle.

Så meget at sejladsen reelt var afgjort da startskuddet lød, dette da Lars modtog en straf, som udløste en del frustration. At han så senere i sejladsen indkasserede endnu en straf, gjorde ikke den norske situation nemmere.

De danske sejlerede sad igen på det, som skulle vise sig at blive den sidste sejlads. På intet tidspunkt var det truet, og de fire sejlere kunne sejle banen igennem fra spids.

I målområdet var det alene rød og hvidt som tog i mod sejlerne, og klap og hurraråb gjaldede ud over målområdet, da de fire danske sejlere krydsende mållinjen som ekstremt overbevisende vindere af Nations Cup/Holdverdensmesterskabet for Europajoller 2022.

Fredag den 8. juli starter det individuelle verdensmesterskab for Europajoller. Danmarks stiller med et historisk stærkt hold, og med hele 27 sejlere for delt på 9 piger og 18 drenge.

content-loader
content-loader
content-loader