Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov er eneste danske besætning i den foilende Nacra-klasse. Foto: Sailing Energy

Under en måned til OL-sejlernes sæsonstart på Mallorca - 28 danskere er klar

Efter to år med corona-aflysninger indleder verdens bedste jollesejlere atter sæsonen på Mallorca i april. Flere danskere er til start blandt de foreløbigt over 700 tilmeldte besætninger.

Af Sara Sulkjær |

1. april starter en ny sæson. I hvert fald hvis man skal holde fast i traditionen på Mallorca, hvor stævnet Trofeo Princesa Sofia Cup i en årrække har markeret sæsonstarten for verdens bedste sejlere i de olympiske klasser.

Når kalenderen siger april, vil over 700 besætninger derfor være at finde på den spanske ferieø, der er kendt for sine fremragende sejlforhold.

- Tallene er lidt overraskende i betragtning af de sidste års uro og det faktum, at dette er en sæson efter OL, men tallene bekræfter vores mest optimistiske skøn, påpeger stævner Javier Zaynoun på sejladsens hjemmeside.

21 danske besætninger

Også flere danskere har meldt deres ankomst. 28 sejlere fordelt på 21 besætninger og 8 klasser er til start, ifølge deltagerlisten.

Allerede nu er flere sejlere at finde på Mallorca, mens andre er på vej - heriblandt Nacra 17-besætningen med Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov, der ved et træningsstævne i februar tog en samlet andenplads.

- Vi ser frem til endnu en intens og spændende træningsperiode med vores svenske og hollandske teammates, skriver besætningen på deres Facebookside inden afgangen mod Mallorca.

Danskerne til Trofeo Princesa Sofia Cup

49er:
Daniel Nyborg og Nikolaj Buhl

Carl Nielsen og Mathias Sletten

Frederik Rask og Jakob Precht

Joakim Salskov-Iversen og Markus Nielsen

49erFX:
Josefine Nøjgaard og Esther Bojsen-Møller

Helena Wolff og Laura Steenstrup

ILCA 6 / Laser Radial:
Anna Munch

Michala Norsell

ILCA 7 / Laser Standard:
Jakob Lejbølle

Andreas Krabbe-Christiansen

Nikolaj Borch

Kenneth Frederiksen

Nacra 17:
Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov

IQ Foil - Women: 
Lærke Buhl-Hansen

Sofie Hammeken

IQ Foil - Men:
Mads Jepsen

Nikolaj Kruppa

Formula Kite - Men:
Emil Beckett

James Johnsen

Carl Johan Beckett

Thomas Beckett

Se alle deltagerne her.

Kilde: Trofeo Princesa Sofia Cup

content-loader
content-loader
content-loader