Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De sidste år har blot én 49er-besætning vært en del af landsholdet. Det lavede Nikolaj Buhl og Mads Emil Lübeck, også kaldet 'Smil', dog om på, da de tog en flot 11. plads ved sommerens VM. Foto: 49er team Niko & Smil / Facebook

20 danske både indleder 2019-sæsonen til Trofeo Princesa Sofia Cup

Verdens bedste jollesejlere begynder for 50. gang sæsonen på ferieøen. I 49er-klassen, hvor fem danske teams gør deres entre, satser den nye landsholdsbesætning med Lübeck og Buhl på en stabil serie inden finalen. Stævnet starter i dag, mandag.

Af Sara Sulkjær |

Når startskuddet går til det traditionsrige Trofeo Princesa Sofia Cup mandag, tager Danmarks bedste sejlere samtidig for alvor hul på 2019-sæsonen. 

En sæson, der kan blive yderst afgørende for flere af danskerne. De to 49er-klasser samt Nacra 17 sejler således ét af de blot to stævner, der kommer til at afgøre OL-udtagelsen, i slutningen af året, hvor VM for begge klasser afholdes på New Zealand.

VM's 11. plads er klar

At de bedste sejlere fra de tre klasser har fundet vej til Mallorca, er derfor ingen overraskelse. Her kommer 49erne til at dyste i et hele 108 både stort felt, hvoraf de fem joller vil være prydet med et Dannebrog i sejlet. 

Særlig fokus er der på Jonas Warrer og hans unge gast Jakob Precht, mens også Mads Emil Lübeck og Nikolaj Hoffmann Buhl skal præstere.

Efter at parret med en 11. plads ved VM i Aarhus sikrede Danmark en OL-nationsplads, har Lübeck og Buhl sneget sig ind på én af de blot to eftertragtede landsholdspladser for 49er-besætninger. 

Presset er derfor stort på de to sejlere, der går ind til stævnet med en god fornemmelse i maven og satser på at sejle en stabil serie forud for finalesejladserne:

- Vi har valgt en kort forberedelse til stævnet for at være klar mentalt. I dag (lørdag, red.) har vi brugt meget tid på bådarbejde. Vi fik sejlet en kort session, hvor farten var rigtig god, skriver de to sejlere på Facebook.

Katja til start i Nacra 17

I kvindernes 49erFX har tre danske både fundet vej til ferieøen. Foruden de to dygtige landsholdsbesætninger med Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby samt Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har det unge søskendepar, Johanne og Andrea Schmidt, booket en plads på startlinjen. 

Også Katja Salskov-Iversen har de foregående år været garanti på 49erFX-listen. Dog ikke i år, hvor hun efter makkeren Jena Mai Hansens landsholdsstop i stedet er gået ombord på Nacra 17'eren med Allan Nørregaard. 

Yderligere fire danske katamaraner vil være på startlinjen i klassen, hvor Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck må antages som værende det stærkeste danskerkort. 

Rindom på ret kurs

I Laser Radial-klassen, der ofte har høstet danske medaljer, indledes OL-udtagelsen først i 2020.

Favorit til OL-billetten er den erfarne sejler og tidligere OL-bronzevinder Anne-Marie Rindom, der ved et træningsstævne på Mallorca i midten af marts sikrede sig en samlet tredjeplads. 

Om danskeren kan gentage medaljesuccessen ved Trofeo Princesa Sofia Cup står klart, når stævnet slutter lørdag den 6. april. 

Danskerne ved Trofeo Princesa Sofia Cup

49er:
Mads Emil Lübeck og Nikolaj Hoffmann Buhl

Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen

Jonas Warrer og Jakob Precht

Michael Hansen og Mathias Sletten

Frederik Rask og Marcus Bay

49erFX:
Johanne og Andrea Schmidt

Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard

Finn:
André Højen Christiansen

Laser:
Christian Rost

Georg Lauritsen

Laser Radial:
Anna Munch

Michala Høeg Norsell

Anne-Marie Rindom

Nacra 17:
Josephine Frederiksen og Christian Justesen

Allan Nørregaard og Katja Salskov-Iversen

Clara Møgeltoft Nielsen og Jesper Vogelius

Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov

Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck

RS:X Women:
Lærke Buhl-Hansen

Se hele deltagerlisten her samt en fine vide fra det populære stævne:

content-loader
content-loader
content-loader