Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Berlineren John Sykes i cockpittet af sin Bostrøm 31. Foto: Sjælland Rundt

Første deltager Sjælland Rundt ankommet i en Bostrøm 31

John Sykes, sejler fra Tyskland, landede i Nordhavnen i Helsingør torsdag eftermiddag. Han deltager i Anholt Rundt i år, en tur på 130 sømil. Du kan stadig nå at melde dig til Sjælland rundt. Deadline er søndag den 12. juni. Starten går på torsdag 16. juni 22.

Af Dorthe Carlsen |

Det er fjerde gang John Sykes tager turen til Helsingør for at deltage i Sjælland Rundt. Første gang i 2018, hvor han forsøgte en singlehand sejlads i H-båd og måtte udgå.

Det lykkede så singlehand i samme båd i 2019. Men da var vejret også perfekt, som han beskedent siger.

I Corona-året havde han en ung sejler med og gennemførte sejladsen doublehand.  Nu er han så tilbage i sin nye båd, en Boström 31, som han i året, der gik, købte i Berlin. Han kom da også fra Berlin, da han lagde kursen til dette års Sjælland Rundt.

”Sjælland Rundt er en ganske ualmindelig kapsejlads, hvor vi amatører får lov til at dyste sammen med semiprofessionelle og professionelle. Det gør denne sejlads ganske unik. Og så er det lidt en institution indenfor kapsejling med sine godt 75 år. Det er lidt en tradition”, fortæller John Sykes.

Dette år står den så på Anholt Rundt sammen med en sejlervej fra Berlin. Roland, sejlervennen, ankommer tirsdag med tog. Også Roland har sejlet H-båd Sjælland Rundt.

Derfor Anholt Rundt

”Nu har vi jo været Sjælland Rundt et par gange, så nu må vi prøve noget andet. Derfor faldt valget på Anholt Rundt”.

Om John Sykes er at finde på næste års deltagerliste til Sjælland Rundt Sailing Week, er endnu uvist:

”Måske. Temmelig sikkert”, siger han efter en tænksom pause.

”Der sker så meget i verden og i Europa, så … men hvis helbredet er til det, kommer jeg nok tilbage”, slutter han.

Du kan stadig nå at melde dig til Sjælland rundt. Deadline er søndag den 12. juni kl 23.55 Følg linket her: sjaellandrundt.dk/

content-loader
content-loader
content-loader