Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Brug højtryksrenser med forsigtighed på din båd - og pas på miljøet

Sørg for god afstand til din båd, en bred stråle og juster trykket, så du ikke sprøjter al bundmaling eller gelcoat af, når du vasker din båd om vinteren, forklarer tysk ekspert i Yacht's videotip. Se også, hvordan gule aflejringer fjernes fra fribordet.

Af Troels lykke |

En højtryksspuler er effektiv, når din båd kommer på land, men den skal bruges med omtanke, når rurer og andre uønskede begroninger skal af bådens bund om efteråret, hvor temperaturen stadig er i plus.

I videoen fra Yacht, der kan ses i toppen af artiklen, viser en ekspert, Doctor Boat, hvordan man bruger en højtryksspuler med omtanke.

Afstand til båden

Her skal man styre strålens tryk, bredde og afstand, hvis man vil beholde den dyre bundmaling, man har købt, ligesom man heller ikke må ødelægge selve gelcoaten.

Også fribordet skal man passe på ikke at beskadige med højtryksspuleren.

Doctor Boat forklarer ligeledes, at man skal spule bådens bund på havnens områder, der er gearet til at tage imod den giftige bundmaling, der ellers kan skade miljøet.

Men pas på miljøet

For nogle år siden havde en dansk sejler fra Aarhus tilkaldt fabrikstilsynet til at overvære en rengøring af båd med trykspuler.

Manden fra fabrikstilsynet konkluderede:

"Det er da ikke lovligt, manden står i en støvsky af giftigt bundmaling uden åndedræts værn. Og huden der får giften - og øjnene... Det er en sag for politiet.

Manden pådrager andre denne støvsky. Og så løber det direkte ud i havnen eller kloakken."

- Der kommer da ikke noget godt ud af at trykspule en båd, lød det fra sejleren i en mail til Motorbaadsnyt.dk.

content-loader
content-loader
content-loader