Gå til hoved-indhold
Havne
Sejlerne i Nr. Uttrup Lystbådehavn ligger godt beskyttet for vejr og vind. Foto: Google Maps

Sommerhavne: Køkkenet er sejlernes navle i Nr. Uttrup

Sejlersnakken flyver over gryderne i Limfjordshavnens køkken, når bådejere fra nær og fjern mødes for at tilberede dagens måltid. De imødekommende lokale hjælper atmosfæren på vej, forklarer 48-årige Torben Lerche fra Skive.

Af Sara Sulkjær |

Minbaad.dk finder sejlernes yndlingshavne. Denne gang i Limfjorden, hvor familiefar Torben Lerche gerne sejler på ferie med hustruen og to børn på ni og tolv år i en ældre Bianca 28.

Torben Lerche, hvilken havn er din absolutte favorit på sommertogtet?

- Nr. Uttrup, der ligger nær Aalborg, er et oplagt sted for gæstesejlere at gå til. Modsat Aalborg, hvor der ikke er meget andet end storbyen, finder du i Nr. Uttrup en hyggelig havn med plads til børneleg og voksensnak.

- Ikke mindst sejlerkøkkenet er afgørende i den forbindelse. Det er ikke stort, men folk kommer virkelig hinanden ved og taler sammen. For mig er netop menneskene afgørende. Det er dém, der skaber miljøet og gør det til en god oplevelse at være på havnen. 

Hvad gør denne havn speciel sammenlignet med andre danske havne?

- De lokale sejlere, som også selv bruger sejlerkøkkenet, er utrolig flinke og hjælpsomme. Første gang, vi lå i havnen, kom min datter til skade på trampolinen. Straks tilbød en lokal at køre os til skadestuen, og det samme skete, da vi under et senere besøg fik brug for reservedele til motoren.

-  Den åbenhed smitter af på både unge og voksne gæstesejlere. Særligt børnene er gode til at lege på tværs, de trives virkelig på havnen, så derfor bliver vi ofte tre døgn. Nogle gange har forældre jo også brug en pause…

Hvilke seværdigheder skal man besøge, når man ligger i Nr. Uttrup Lystbådehavn?

- Selve byen er en flække, men der er en svømmehal og lignende. Vil man se en masse, gå på museer og besøge store, kulturelle attraktioner, kan man lige så godt købe en campingvogn. For mig er ferie at slappe af og nyde roen, hvilket man i den grad kan på en havn som den i Nr. Uttrup.

Hvis noget skulle forbedres i Nr. Uttrup, hvad ville du da pege på?

- I min verden gør det ikke noget, at man kan se, at der er liv i bygningerne. Det kan godt være, at køkkenet ikke er helt nyt og fancy, og at kanterne er slidte, men her er til gengæld alt det udstyr, du har brug for. Selv knivene er skarpe.

- En anden ting, som man må være opmærksom på, er sejlrendens dybgang på 1,8 meter og dens løb. Flere af svingene drejer med mindst 90 grader, så man må som minimum have sit søkort med. Men for mig er den vanskelige indsejling blevet en del af charmen.

Hvordan vil du generelt beskrive de danske havne?

- Flere steder gøres ikke nok for børnene, hvilket for mig er et must. Det behøver ikke være stort, men en legeplads og lignende kan gøre en stor forskel, så børnene – og dermed også forældrene – kan nyde at være afsted.

- Samtidig savner jeg, at havnefogederne kommer rundt på havnene, snakker med sejlerne og eventuelt opkræver pengene. Havnefogederne er jo nogle hyggelige mennesker, det er tydeligvis en af deres egenskaber.

Artikel blev også bragt i 2021.

Om Nr. Uttrup Lystbådehavn:
Havnepladser: Knap 1000

Faciliteter: Toilet, bad, legeplads, kran m.v.

Frihavn: Ja

Havnetakster: 130,00 kr. (40,00 kr. gennem frihavnsordningen)

Hjemmeside: www.shs-sejlklub.dk

content-loader
content-loader
content-loader