Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Niels Mathiesen har holdt mange store fester og nu holder han igen et brag af en fest med levende musik og lækker mad. Foto: Troels Lykke

Markant personlighed i Dansk Sejlsport Niels Mathiesen fylder 75 og holder åben fest i Struer

Ingen skal beskylde bådebygger Niels Mathiesen for at være en pleaser. Han har eksempelvis i mange år raset mod Dansk Sejlunions måleregel, DH. Og der er stadig krudt i manden, der solgte Mathis Værft i Aalborg. Nu bor han i Struer med ny kæreste. På lørdag den 14. maj kl. 14 holder han stor fest.

Af Troels Lykke |

Niels Mathiesen er meget direkte, men han har også hjertet med. En borddame sagde engang til ham:

- Jeg vil sidde ved siden af dig, for du har en stor mund, men et hjerte af guld.

Udover at nordjyden er en markant personlighed, elsker han også at arbejde.

- Jeg bliver nok 87 år, og jeg vil arbejde, indtil de lukker kistelåget. 

Sådan sagde Niels Mathiesen, da han fyldte 70 år og var medejer af sit værft, Mathis Værft i Aalborg og arbejdede 50 timer om ugen i små 40 år. Siden har han og Kristian Mathiesen solgt værftet (se TV2-indslag).

Mr. One Off-bådebygger

Niels Mathiesen har bygget en lang række både. Man kan roligt kalde ham Mr. One Off, da det er blevet til et hav af produktioner, der blev straffet hårdt af den den danske DH-regel fra Dansk Sejlunion, som Mathiesen mente bremsede udviklingen i dansk bådebyggeri og kapsejlads.

Rekorder har han også sat som sejler i sine både. Eksempelvis i 1979 i en Mathis 43 One Off. Han satte siden rekord i Sjælland Rundt i 1984 på lidt over 31 timer med Mathis 43 Delta. 

En rekord, der fortsat står, er fra Mors Rundt i 1991. Her sejlede han i en 16,5 meter lang Mathis 87 rundt om øen på 5 timer og 37 sekunder for de cirka 50 sømil.

Sejler i motorbåd med kæresten Inga

Nu fylder han 75 år og har købt en motorbåd, en Aquanaut 1300 EV, som han sejler i med sin kæreste Inga i Struer, hvor han nu bor. 

Det er også her, han igen holder et brag af en fest. Niels Mathiesen har holdt flere store fester, og gør det nu igen med levende musik og lækker mad, hvor dem, som kender fødselaren, kan møde op til festen og fejre hans 75 års fødselsdag.

- Sejlsport er jo en dejlig type sport, hvor man møder folk på tværs af sociale lag. Og nu skal vi holde en fest, vi glemmer at feste, danskerne er alt for konforme, så lad os nyde det hele, mens vi kan. Nu ser jeg en lykkelig fremtid for mig med sødeste Inga, og næste år til juni overvejer jeg at starte så småt igen med at bygge både, når min klausul fra Mathis Bådeværft er udløbet.

- Lige nu bruger vi meget tid på vores Aquanaut 1300 EV, hvor man praktisk talt kan bo året rundt. Og på lørdag 14. maj kl. 14 holder vi en fest her i Struer. Der bliver to typer kød, vin, øl og gin og tonic, og der bliver også serveret paella, og klokken 16 bliver der live-musik. Jeg regner med, at der kommer en masse sejlere fra ind- og udland, fortæller Niels Mathiesen til Minbaad.dk.

Niels Mathiesens 75 års fødselsdag holdes 14. maj 2022 klokken 14 på Havnevej 19 i Struer.

content-loader
content-loader
content-loader