Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den nye Bavaria C38'er hører til i Bavarias absolutte top. Det mener forhandler af Bavaria i Danmark, Jens Meyer fra Dansk Marine Center. Foto: Dansk Marine Center

Hvad er det med Bavaria? Importør Dansk Marine Center svarer

Virkelig mange er Bavaria-ejere i Danmark. Men hvad er det med Bavaria egentlig? Det undersøger Cille Rosentoft for Minbaad.dk i en artikelserie, hvor hun snakker med såvel Bavaria-importør som dem, der står for at reparere bådene samt forskellige Bavaria-ejere.

Af Cille Rosentoft |

Bavaria har været en udskældt bådtype i en lang periode. De er både blevet beskyldt for ikke at være ordentlige sejlbåde, og jeg har hørt mange kommentarer om Bavarias udseende og linjer. 

Men nu er det pludselig som om, at alle, jeg interviewer og snakker med, har købt en Bavaria. Selv min mand er pludselig interesseret i en Bavaria, “hvis vi kommer op i den rigtige størrelse”, som han siger. Hvad er nu det for noget? Det har jeg sat mig for at undersøge.

Jeg har derfor snakket med Dansk Marine Center, som er Bavaria-importør i Danmark. De hjælper mig til at forstå, hvad jeg får, hvis jeg køber en Bavaria. Hvad er de åbenlyse fordele, og hvordan går det med salget af Bavaria?

Jeg vil nemlig finde ud af, hvad det er for noget med Bavaria, og den danske importør er mit første stop i den undersøgelse.

Mere båd for pengene

Min undersøgelse starter derfor hos Dansk Marine Centers direktør, Jens Meyer. Han er gået med til at stille op og svare på mine spørgsmål.

Mit første helt oplagte spørgsmål er naturligvis, hvorfor jeg skal vælge en Bavaria. Det har Jens Meyer svaret på:

- Bavaria er tyskproduceret kvalitet. Værftet viser gang på gang, at de kan producere både motor- og sejlbåde, der er i topkvalitet og derfor præmieres og testes med meget høje karakterer både nationalt og internationalt. Desuden er prisen - sammenholdt med andre gængse bådfabrikater - meget attraktiv, for som man siger: “ Med en Bavaria får du mere båd for pengene!”.

Stigning i salget

De sidste års tendens til en stigning i salget af både generelt ses også hos Bavaria. Det stemmer godt overens med min oplevelse af, at virkelig mange af mine sejler-kilder sejler Bavaria. Jens Meyer peger på, at der har været en stigning på 14 % de seneste fem år. 

Ifølge Jens Meyer får du, hvis du køber en Bavaria, et flot design, tysk akkuratesse, god indretning, gode sejlegenskaber og en fornuftig anskaffelsespris.

Selvom der sælges flest sejlbåde, har Dansk Marine Center også oplevet en stigning i salget af motorbåde. Motorbåde er de seneste år vækstet med 22 %.

En typisk Bavaria-sejler

Jeg vil gerne vide mere om “den typiske” Bavaria-sejler. Men sådan én findes ifølge Jens Meyer ikke.

- Bavaria både købes af alle sejlere, uanset samfundsklasse og -stand, og forøvrigt er Bavarias produktpalette dækkende over mange forskellige modeller i forskellige prisklasser lige fra billigere, mindre både op til helt store luksusbåde på 55 fod, slår Jens Meyer fast og afliver dermed min forestilling om en typisk Bavaria-sejler.

Jens Meyer er selvfølgelig også tidligere Bavaria-sejler og har selv sejlet en Bavaria R40. Hans egen personlige favorit er dog den nye Bavaria C38, når det kommer til sejlbåde, og hvis han skal pege på en motorbåd, er det den nykårede 2022-vinder i sin klasse, nemlig en Bavaria SR41.

Så er du på jagt efter en Bavaria, kan du jo følge Jens Meyers anbefaling og tjekke de to modeller ud.

Hvad fik jeg ud af første skridt i min undersøgelse?

Med en Bavaria får jeg ifølge direktør i Dansk Marine Center Jens Meyer:

• Flot design
• Tysk akkuratesse
• Prisstærk
• God indretning
• Gode sejlegenskaber

Den information tager jeg med mig videre, når min undersøgelse fortsætter. For hvordan ser det ud fra “den anden” side hos dem, der arbejder med at reparere både? Er det en stærk båd? Skiller den sig ud i forhold til andre både? Kan de pege på fordele og ulemper ved Bavaria?

content-loader
content-loader
content-loader