Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der deltog 19 både og der kunne sejles i DH klasse samt familie klassen.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Ny sejlads Lillebælt Vest Stjerne Regatta med start på samme tid i tre sejlklubbber

Der blev startet udfor Aabenraa Sejl Club, Dyvig Bådelaug og Kalvø Bådelaug på samme tid. Sejladsen blev indledt med en runde i hver klubs lokale startområde, alle skulle runde Starbæk grund bøjen og videre næste klubbers lokalområder, inden Aabenraa Fjord var målby.

Af Troels Lykke |

Aabenraa Sejl Club tog initiativ til en kapsejlads weekend som blev afviklet lørdag d. 10 september. Stævnet blev afviklet som en stjernesejlads sammen med Dyvig Bådelaug og Kalvø Bådelaug

Efter Last Fight ved Dyvig stoppede i 2021 manglede der en kapsejlads i det sydlige Lillebælt, det fortæller sejlerne bag sejladsen Lars Jespersen, John Lorenzen og Lars Peter Færge fra Aabenraa Sejl Club til minbaad.dk. De tre fortæller videre.

Det blev sidste år taget initiativ til en simpel distancesejlads, men blev i år udvidet til, at der kunne startes i de 3 klubber på samme tid,.

Sejladsen blev indledt med en runde i hver klubs lokale startområde, hvorefter der via Starbæk grund bøjen, som blev fælles bøje for alle, sejlet videre til de næste klubbers lokalområder, inden Aabenraa Fjord var målby.

28 sømil eller mindre

Der var lavet tre lange ruter på 28 sømil og 3 kortere ruter.

Der deltog 19 både og der kunne sejles i DH klasse samt familie klassen. Efter en dag på vandt med perfekt vejr, var der moletræf og social hygge – og aftenen blev sluttet med en hyggelig grillaften i Restaurant Skuden i Aabenraa, hvor ca. 70 sejlere  deltog.

Der var rigtig god feedback efter stævnet og det er besluttet at kapsejladsen gentages næste år.

Nedenfor er de 3 lange ruter med start fra Aabenraa, Dyvig og Kalvø:

content-loader
content-loader
content-loader