Gå til hoved-indhold
Tur
Leonora og Sissel i stævnen på deres nye båd, Lulu Tao, som de har døbt den nye Beneteau 50. Privatfoto

Leonora og Sissel på 23 år er nu på vej til at sejle drømmebåden hjem: Nu starter eventyret

De unge kvinder er på vej til Rom. Der skal de sejle deres drømmebåd hjem, en Beneteau 50, som de endelig har fundet. Nu tager de hul på eventyret, som munder ud i fire års jordomsejling.

Af Cille Rosentoft |

Leonora og Sissel fandt deres drømmebåd, og efter mange anstrengelser faldt det endelig på plads. Nu er de på vej til Rom, hvor de skal sejle båden hjem fra. Med sig har de Leonoras far og et gaste-par, som skal hjælpe dem med at sejle deres båd til Danmark. 

I kan læse mere om deres rejse drømmebåden i tidligere artikler her og her.

Cille Rosentoft fra Minbaad.dk har fanget kvinderne til en update på sejlereventyret. Leonora og Sissel fortæller:

Nu sidder vi i flyet på vej til Rom for at hente vores båd! Besigtigelsen for nogle uger siden gik alt i alt rigtig godt. Når båden er hjemme, skal den på land, og der skal skiftes en masse skroggennemføringer, roret er vandfyldt, og der er småting her og der. To-do listen er lang, men det vil den nok være de næste mange år.

Vi er fløjet ud nu med Leos far og et fantastisk par, der skal hjælpe os som skippere de første tre uger af turen. 

Vi mangler stadig en skipper fra omkring Lissabon, og op til vi er kommet igennem Den Engelske Kanal. 
Men det håber vi, at vi når at finde! Vi glæder os bare til at få hænderne på roret, og lærer en hel masse om vores skib de næste par måneder. 

Lettede og ængstelige: Nu er det virkelighed

Det er så vildt, at vi for kun otte måneder siden råbte en drøm højt, som vi selv synes var SÅ urealistisk, og nu er vi på vej ud for at hente lige præcis dét, der gør det hele muligt.

Vi er på den ene side enormt lettede, og på den anden side helt ængstelige over, at NU er det virkelighed! Der er mange bekymringer, der ligger og ulmer lige under lykken over at have købt båden. Har vi egentlig penge til det her? Kan vi nå at blive dygtige nok?

Hvordan bliver det lige at lave havnemanøvre i en 50-fods sejlbåd i overfyldte havne til sommer? Kan vi læse tidevandstabeller, og hvad når al strømmen går?

Bekymringerne kommer uden tvivl af, at vi overskrider nogle kæmper grænser lige nu. Men vi er overbeviste om, at det netop er sådan, vi rykker os som mennesker. Ved at træde ud af trygheden.

Mange ugers sejlads foran os

Lige nu glæder vi os allermest til at komme ned på båden og gøre den til vores hjem. Til at stå op i morgen tidlig og lave kaffe på gaskomfuret, til at gå på bare tæer på teakdækket i solen, og til hele den livsstil, som følger med båden. Det bliver magisk.

6-8 ugers sejlads har vi foran os, til båden ligger trygt i Tuborg Havn, og vi kan faktisk virkelig ikke vente med at komme igang. 

Der er lange arbejdsdage og mange søvnløse nætter i sigte, men det er okay, når vi ved, hvad der venter på os ude i verden.

Minbaad.dk følger naturligvis fortsat kvindernes rejse og hopper ombord hos dem, når båden, som de i øvrigt vil døbe Lulu Tao, ligger trygt i Tuborg Havn.

content-loader
content-loader
content-loader