Gå til hoved-indhold
Tur
Når Copenhagen Boat Show åbner dørene i Ishøj den 26, 27. og 28. august har du mulighed for at komme ombord på Lulu Tao og se Leonora og Sissels hjem de mange kommende år.

Mød Leonora og Sissel og deres Beneteau 50 på Copenhagen Boat Show

Leonora Valentin og Sidsel Therkildsen har nu deres båd Lulu Tao, en Beneteau 50, hjemme i Tuborg Havn. Om et år skal de afsted på jordomsejling og nu skal det sidste år bruges på at gøre båden klar. Inden da kan du høre dem til foredrag i Ishøj 26., 27. og 28. august.

Af Cille Rosentoft |

Vi har fulgt de to 24-årige Leonora og Sissel i deres jagt på drømmebåden. Været med dem, da den første handel gik i vasken og heldigvis også da de fandt deres drømmebåd og sejlede den hjem fra Rom.

Nu er de begge flyttet ombord på Lulu Tao i Tuborg Havn og arbejder sig langsomt, men sikkert gennem båden, finder frem til hvad der skal anskaffes og hvad der skal opgraderes og vigtigst af alt, lærer de båden at kende ved at sejle ture ud af havnen.

Om ikke så længe skal båden på land og både Leonora og Sissel er meget bevidste om, at der skal ærmerne smøges op.

Drømmene venter - økonomien skal på plads

Leonora og Sissel er et strålende eksempel på, at man skal forfølge sine drømme. Deres stædighed og lyst til at opleve, har fået dem til hvor de er nu. Båden er hjemme, de indtager den med gåpåmod og planerne for jordomsejlingen er begyndt. Snart skal der søges efter gaster at dele de mange oplevelser med.

At båden er sikkert i havn betyder også, at de to kvinder er ved at skabe et overblik over økonomien i forhold de mange nyanskaffelser der venter.

- Nu er vi ved at nå til det punkt i vores forberedelser til jordomsejlingen, hvor skibet skal på land og der er en masse arbejde at tage fat på, fortæller Leonora og fortsætter:

- Vi har hele tiden vidst, at når vi nåede så langt i projektet som vi er nu, så ville vi være nødsaget til at tænke kreativt i forhold til hvordan vi økonomisk skal få projektet til at løbe rundt, og få gjort båden klar så vi kan komme afsted på vores eventyr. Listen, over ting der skal fikses på båden, er lang.

- Men vi lærer heldigvis rigtig meget af at have købt en båd, der IKKE bare var klar til at sejle afsted med det samme, og det bliver uundværligt, når vi sejler ud i verden. Nu er vi klar på at arbejde benhårdt det næste år, for at få det hele til at løbe rundt, så vi kan sejle afsted i en klar og sikker båd.

Hvad mangler inden afgang?

Når båden skal på land i september, står der allerede en del ting på listen. Derudover er der mange nyanskaffelser, som Leonora og Sissel godt ved er nødvendige.

Deres liste ser på nuværende tidspunkt således ud:

 • Targabøjle (vi skal have svejset en targabøjle til båden, som både kan holde vores dinghy, redningsflåde, og som vores solceller skal sidde på).
 • Solceller
 • Inverter der kan lave 12v til 220v
 • Udstødningsslange både til vores generator og motor
 • Nye wires til vores søgelænder
 • Epirb
 • 10 personers redningsflåde
 • 30-35 kg anker + 100 meter kæde
 • Spilerstage
 • Syet ny bimini, sprayhood og lazybag
 • 30 hk påhængsmotor + ca 4 meter dinghy
 • Tovværk til fald og skøder

Mød Leonora og Sissel til Boatshow

Når Boatshow åbner dørene i Ishøj den 26, 27. og 28. august har du mulighed for at komme ombord på Lulu Tao og se Leonora og Sissels hjem de mange kommende år. Du kan stille spørgsmål og blive klogere på, hvorfor det netop var denne båd, der endte med at danne base for deres eventyr.

Derudover kan du også opleve Leonora og Sissel på scenen både den 27. og den 28. - begge dage kl. 13.30. Her vil de fortælle om deres vej fra tanke til handling og om hvordan det føles at have rykket på drømmen. Du kan blive inspireret til selv at gøre noget ved drømmene - måske ved at hoppe med som gast, når kvinderne sejler ud i verden den 9. juli næste år.

Læs mere om Copenhagen Boat Show og om hvor du kan møde Leonora og Sissel.

 

 

content-loader
content-loader
content-loader