Gå til hoved-indhold
Tur
Kun 11.500 kroner endte med at forsvinde fra Thomas Veber dankort under sejladsen til Middelhavet. Foto: Thomas Veber

Påskelæsning: Drøm dig til Middelhavet i en 17-fods motorbåd med Thomas Veber

Et budget på lidt over 30.000 kroner har bragt langturssejleren til Middelhavet ad de europæiske kanaler. Et budget, der dækker indkøb af båd, brændstof og mad undervejs. Oplevelserne fra turen deler sejleren i bogen 'Den sidste idiot er ikke født endnu', som Minbaad.dk anmelder her.

Af Sara Sulkjær |

Der kan synes langt til Middelhavet. Det er ikke kun de over 1200 sømil, der kan få sejlturen til at føles lige så uoverskuelig, som bunken af vasketøj efter det lange sommertogt.

Også dét at investere i en til formålet passende båd og at skrabe de nødvendige midler sammen på bankkontoen kan virke uoverskueligt for flere.

Men ikke for Thomas Veber. Den modige sejler ser muligheder, hvor andre ser begrænsninger. Det bliver tydeligt i bogen 'Den sidste idiot er ikke født endnu', hvor forfatteren drager på eventyr i en 17 fod lang motorbåd til 20.000 kroner.

En unik båd åbner døren for unikke møder

For til Middelhavet vil Thomas Veber. Også selvom muligheden for en lang ferie er borte, coronaen på tidspunktet for turen har lagt sig som en tung dyne over Europa, og risikoen for at måtte efterlade 70'er-båden i en øde havn langs kanalerne er stor.

Netop derfor er båden det oplagte valg. Et valg, sejleren ikke fortryder.

Mens stribevis af bådejere passerer floderne i store, moderne lystfartøjer, vækker det skrigorange fribord opsigt. Nysgerrigheden fra de øvrige sejlere er stor, og de unikke møder står derfor i kø, når Veber ligger 70'er-båden til kaj langs floderne mod Middelhavet.

Møder, som er med til at forme og udfolde den flere uger lange sejltur, som Veber gennemfører i tre etaper med indlagte pauser med tid til familien og til arbejdet i en IT-virksomhed.

Ikke ren fryd

Selvom forfatternes stolthed over retro-båden skinner igennem, er det ikke den rene fryd at leve ombord på en lidt over fem meter lang båd uden toilet og pantry.

Et aspekt, som Veber ikke ligger skjul på i bogen, hvor det bliver tydeligt, at ikke mindst de første dage drukner i regn. Trods de kølige dråber og udeblivelsen af varme ombord kan det i sådanne situationer være vanskeligt at holde hovedet koldt.

Også selvom man hedder Thomas Veber og elsker det enkle liv til søs. Det erkender sejleren blankt i bogens indledende del, hvor han ikke er bleg for at dele sine frustrationer med læseren.

 

Det er ikke kun udfordringer med regnvand ombord, der ærligt og åbent beskrives i bogen. En til tider stresset stemning og et venligt opråb om tid til pause-øl på havnemolen fra forfatterens kusine og gast er alle inddraget som en naturlig del af eventyret.

Thomas Veber fortsætter dermed i sin hidtil pålidelige og humoristiske facon, ligesom han fortsat ikke er bleg for at bekende kulør - heller ikke når den ellers lovpligtige VHF går i sort, eller når udsigten til regn overdøver glæden over det frie sejlerliv til søs.

Er du på jagt efter en eventyrlig og ærlig beretning fra havet, og er du ikke bange for at lade drømmene få frit løb, bør du give denne bog et kig - for hvem ved, måske det er dig, der følger i Vebers kølvand? 

Den sidste idiot er ikke født endnu - til Middelhavet i en 17 fods båd
Af Thomas Veber
1. udgave, 1. oplag
Rejsebeskrivelse
ISBN: 978-87-94148-03-0
268 sider
Mange billeder

Køb bogen for 279,00 kr. her.

content-loader
content-loader
content-loader