Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sejlklubben Lynetten inviterer til 40 års jubilæumssejlads 2. juledag

Den 26. december 1982 holdt Sejlklubben Sne Cup - eller X-mas cup som den hed i mange år - for første gang. I løbet af de 40 år har man kun måtte aflyse sejladsen 4 gange: To gange på grund af hård vind, en gang fordi Havnen var frosset til og en gang på grund af Coved 19.

Af Troels Lykke |

Dagbladet Politiken skrev den 27. december 1982:

- 2. juledagens mest markante kapsejlads foregik i øvrigt med sejlklubbens Lynettens arrangement med kølbåde og mere end 200 sejlere stod ud på Øresund på en bane af 10,8 sømils længde, mens hundreder af tilskuere flokkedes hen ad Refshalevej for at iagttage denne besynderlige begivenhed midt i julen.

- Lige siden er der blevet inviteret til og afholdt kapsejlads i farvandet ud for Margretheholms Havn 2. juledag, der byder på meget forskelligt vejr: vi har ofte afviklet stævnet sol med 5-8 grader, men har da også prøvet at rydde dækket for is og sne, inden der kunne sættes sejl. Så varmt tøj på, fortæller Rahlf Nielsen, kapsejladschef i Sejlklubben Lynetten.

Meget få aflysninger

- Vi har i løbet af de 40 år måtte aflyse sejladsen 4 gange: 2 gange på grund af hård vind, en gang fordi Havnen var frosset til og en gang på grund af COVID19, fortæller Rahlf Nielsen til minbaad.dk.

Sejladsen afvikles på en op/ned bane og planlægges at vare en god 1 times tid.

Der er skippermøde kl. 9 i Klubhuset med kaffe og morgenmad – varselsskud kl. 10.55. Efter sejladsen er der hygge, præmier, varm suppe, sne-øl mm.

Læs mere på Klubbens hjemmeside www.Lynetten.dk

content-loader
content-loader
content-loader