Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ulykken, der i 2018 ramte CP Lübeck under en træningssession med makkeren Lin Cenholt, har ført de nye winglets med sig. Foto: Peter Brøgger

Til ære for CP får Nacra 17-klassen nye winglets efter ulykke

I april skyder Nacra 17-sejlerne sæsonen i gang på Mallorca - denne gang med nye, asymetriske winglets under den foilende katamaran. De nye winglets er udviklet efter, at CP Lübeck under en ulykke i 2018 fik skåret læggen op. Se video om de nye winglets hos Sejlerlandsholdet.

Af Sara Sulkjær |

I fuld fart blev sommerens OL-sejler Christian Peter (CP) Lübeck under en træningssession kastet under den foilende Nacra 17-katamaran.

En wire var knækket, og den dygtige sejler blev under båden ramt af de såkaldte winglets, der skar danskerens læg op helt ind til knoglen.

Et slag, der tilbage i 2018 kom til at koste CP en længere skadespause, inden han igen var konkurrencedygtig i den foilende katamaran. 

Større på ydersiden

Nu, fire år siden, er nye og asymetriske winglets klar. Det nye udstyr skal forebygge lignende ulykker og kommer blandt andet Danmarks eneste nuværende Nacra-besætning med Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov til gavn:

- De har gjort ydersiden længere ind og indersiden lidt længere ind, og så har de lavet dem helt store her på ydersiden, så man ikke kan blive skåret af dem, forklarer Mathias Borreskov i en video fra Sejlerlandsholdet. 

Du kan se og høre mere om de nye winglets i landsholdets video fra Mallorca her.

Sammen med det internationale Nacra 17-felt tester sejlerne for første gang wingletsene under forårets traditionsrige åbningsstævne, Trofeo Princesa Sofia Cup. Et stævne, der løber af stablen fra den 1. til den 9. april.

Kilde: Sejlerlandsholdet

content-loader
content-loader
content-loader