Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Når først de er roet ud, er der ingen vej tilbage. Næste stop er Antigua cirka 45 dage senere.
Kort Nyt

Tre københavner-kvinder skal ro 5.000 km i The Talisker Whiskey Atlantic Challenge 2022

Camilla Tvernø, Marie Adserballe og Anne-Marie Feilberg skal ro fra La Gomera den 12. december og kursen er sat på Antigua. Cille Rosentoft fra minbaad.dk taler med de seje kvinder.

Af Troels Lykke |

Et hav, tre kvinder, 5000 km. Sådan skriver kvinderne selv på deres hjemmesidewww.rowmodels.dk. Men det er meget mere end det. Det er både et ønske om at sætte fokus på og inspirere til at vi skal gå efter vores drømme og et ønske om at opdage hvem man er, når man er i en lille bitte robåd på et stort Atlanterhav uden land i sigte.

De tre kvinder fra Købnhavn: Camilla Tvernø, Marie Adserballe og Anne-Marie Feilberg sejler fra La Gomera den 12. december og kursen er sat på Antigua. De skal sejle med i the Talisker Whiskey Atlantic Challenge, som er en af de hårdeste konkurrencer i verden. Cirka 50 både deltager i konkurrencen og mindre end 20% af deltagerne er kvinder.

Vi er alle rollemodeller

Hvad der får mennesker til at kaste sig ud i ekstreme konkurrencer og oplevelser som the Talisker Whiskey Atlantic Challenge er individuelt. For de tre danske kvinder er der tale om at sætte fokus på at være rollemodeller - deraf navnet “Rowmodels”.

- Vi er allesammen nogens rollemodeller og vi ønsker at sætte fokus på vigtigheden af at inspirere andre og vise at vi skal turde sætte mål og opnå dem. Også selvom det falder lidt uden for planen. Vi skal turde gribe de muligheder, der kommer til os, udtrykker de tre kvinder til minbaad.dk.

Og gribe mulighederne, det gjorde de. I 2017 blev de introduceret til The Wolfpack Gym og de tre kvinder mødte hinanden for første gang. Dengang fulgte de med i forberedelserne hos et af de første danske hold, som skulle ro med i The Talisker Whiskey Atlantic Challenge. Her blev drømmen født!

Fysisk og mental træning

Siden dengang er der blevet trænet benhårdt på at blive fysisk og mentalt klar til afgang den 12. december. Ingen af de tre har tidligere erfaring med hav-roning, men det stopper dem selvfølgelig ikke. De træner både fysisk og mentalt på at blive klar til afgang.

- Den fysiske træning består primært af styrketræning, da opbygningen af muskler og stærk core er den bedste forudsætning, fortæller Anne-Marie og fortsætter: Da båden lå i Vedbæk Havn, var det muligt at træne på havet og det udnyttede vi selvfølgelig. Når det ikke er muligt at træne i båden, simulerer vi i et ro-ergometer. Der har vi primært fokus på udholdenhed - altså at sidde i to timer og ro. Vi træner cirka 10 timer om ugen.

Den mentale træning er både bygget op om gruppen og det enkelte menneske. Hvordan man reagerer, når man er derude på havet uden land i sigte, er afgørende for dynamikken og stemningen ombord og i sidste ende afgørende for, om deltagerne kommer i mål på Antigua. Det er derfor en meget intens periode, som de tre kvinder er i lige nu.

- Vi har fra starten arbejdet med vores mentalcoach, Stefan Vilner. Til at starte med handlede det meget om vores personlighedsprofiler, om at lære hinanden at kende og vores forskellige styrker og svagheder, forklarer Anne-Marie. Når man sætter et hold, er det vigtigt, at man fra starten lægger alle parader og indgår ærligt og med en følelse af tryghed. Derfor har vi næsten fra starten delt den personlige bagage, som vi alle kommer med. Vi har været meget fokuserede på at dele oplevelser, konflikter, angst og stress i et forum med Stefan, så vi er bevidste om vores mønstre i forhold til hinanden og bevidste om hvorfor og i hvilke situationer de kommer. Vi skal ikke sidde på Atlanterhavet i en lille robåd og have en masse usagt mellem os. Vi skal tværtimod have et trygt rum, hvor vi kan være der for hinanden, afslutter Anne-Marie.

Camilla Tvernø, Marie Adserballe og Anne-Marie Feilberg skal være ombord på båden 24 timer hver dag i en periode på mellem 40-50 dage. De skal spise ombord, gå på toilettet ombord (altså i en spand), de skal fejre jul og nytår ombord og være tæt på hinanden i alle døgnets 24 timer.

Når først de er roet ud, er der ingen vej tilbage. Næste stop er Antigua cirka 45 dage senere. Vi taler med kvinderne igen inden de forlader La Gomera og selvfølgelig når de er i land på Antigua efter deres livs største udfordring og sejr.

Du kan læse mere om Rowmodels her og tage kontakt til Camilla, Marie og Anne-Marie hvis du ønsker at vide mere eller gerne vil være en del af projektet.

www.rowmodels.dk

content-loader
content-loader
content-loader