Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Her ses Assens kommende multitek.

Over 100 oplevelser i vandnaturen på vej i Assens via Kyst- og Lystfiskercenteret

Selvom bygningerne endnu ikke har taget form, skyder Assens Kommune i samarbejde med Udvikling Assens og Assens Molelaug nu gang i det aktivitetsprogram, som blandt andet bliver en del af det kommende Kyst- og Lystfiskercenter.

Af Troels Lykke |

Tag med på opdagelse i Lillebælts undervandslandskaber, hør om de lokale kysters historie gennem tiderne, tag med på Ålegræs safari på Thorøs smukke ålegræs-enge eller lær at finde kystens godbidder.

Samtidig kan du få tips og tricks til fiskeriet, og lære hvordan du kan tilberede din friske fisk hos Nationalt Kyst- og Lystfiskercenters mobile outdoor-køkken.

Det er blot nogle af de aktiviteter, som lige nu er i støbeskeen. Fra maj 2022 til september 2023 vil borgere og besøgende i Assens Kommune nemlig kunne opleve og deltage i omkring 100 aktiviteter, der tager udgangspunkt i vandnaturen, planterne og livet over og under havfladen ved den vestfynske kyst.

Bevidsthed om havet

Aktiviteterne bliver udviklet i et stærkt samarbejde mellem Udvikling Assens og Assens Kommune, og parterne har netop fået en halv million kroner i støtte fra LAG MANK til aktiviteterne.

- Det er en god dag for turismen i Assens Kommune. Vi får for alvor sat gang i vores turismestrategi med alle kystaktiviteterne. Samtidig viser vi Assens Kommune som en central spiller i at formidle, hvilke muligheder og oplevelser vores vandnatur rummer, samt hvordan vi bedst muligt passer på den.

- Med aktiviteterne kickstarter vi nu den opgave, som ligger under Kyst- og Lystfiskercenteret, som handler om at skabe opmærksomhed og bevidsthed gennem oplevelser i kyst- og vandnaturen, fortæller udvalgsformand for Medborgerskab, Kultur og Beskæftigelse, Søren Thomsen.

Maritime aktiviteter skaber liv på havnen

Aktiviteterne og det kommende center har mere end blot oplysnings- og oplevelsesværdi, mener Kristine Lawaetz Lyngbo, der er direktør for Udvikling Assens:

- Aktiviteterne og Kyst- og Lystfiskercenteret kommer til at skabe en oplevelsesværdi for besøgende fra ind- og udland. Men idéen med at skabe mere liv på havnen handler jo ikke kun om de enkelte aktiviteter, men også om den afsmittende effekt, vi forventer i forhold til vores butikker, spisesteder og øvrige turismevirksomheder.

Ét af de steder, hvor de særligt glæder sig til aktiviteterne går i luften, er hos Assens Molelaug:

- Vores vision er jo at skabe mere liv på havnen og gerne med et maritimt tema, så derfor harmonerer det super godt med vores formål og dagsorden, understreger Carsten Halvorsen, der er ankermand hos Assens Molelaug.

Flere af aktiviteterne vil nemlig finde sted i Pakhuset, som lauget driver:

- Vi mener, at der er mange uudnyttede potentialer i havnen, og nu får vi en sparrings- og samarbejdsparter i kyst- og lystfiskercenteret, som i den grad kan skubbe til at skabe liv, udvikling og aktivitet på havnen, slutter Carsten Halvorsen. 

content-loader
content-loader
content-loader