Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Dansk Søredningsselskab har i dag 11 stationer fordelt i indre danske farvande, der er cirka 300 frivillige fordelt på disse stationer. PR-foto

Assens kan blive 12. station i Dansk Søredningstjeneste

På et orienteringsmøde onsdag aften i Assens Sejlklub var der stor interesse for at oprette en Dansk Søredningsstation i Assens. Assens Havn, Assens Marina og Assens Sejlklub har allerede sikret, at der er havneplads, mødefaciliteter for de frivillige.

Af Troels lykke |

Det er utroligt positivt, at af de godt 30 fremmødte havde 20 skrevet sig på listen som interesserede frivillige, da mødet sluttede, udtaler formand i DSRS Ole Lyngenbo.

Initiativet er støttet af Assens Havn, Assens Marina og Assens Sejlklub. De tre organisationer har allerede sikret, at der er havneplads, mødefaciliteter for de frivillige og plads til etablering af en landstation til brug ved redningsaktioner.

I den kommende tid vil de frivillige bringe det gode budskab rundt blandt venner og  kollegaer, så der forhåbentlig er endnu flere interesserede, når det næste skridt tages i slutningen af november.

Assens kan, hvis det lykkes, blive den 12 station i DSRS  og de nye frivillige bliver en del af den nuværende gruppe af 300 frivillige søredere.

Skulle der sidde nogen som gerne vil høre mere, kan Dansk Søredningsselskab´s formand Ole Lyngenbo kontaktes på 27601112 eller skrive en mail til dsrs@dsrs.dk
Der afholdes yderlig planlægningsmøde i slutningen af november.

Om DSRS:
DSRS´s er en almennyttig forening og redningsmandskabet er alle frivillige og ulønnede. 654 gange i 2018 blev Dansk Søredningsselskab kaldt ud til fritidssejlere som havde brug for assistance.

Dansk Søredningsselskabs kerne område er den forebyggende søredning. Dog står Dansk Søredningsselskab også til rådighed for JRCC (Joint Rescue Coordination Centre, Forsvarets Operationscenter) til hjælp ved eftersøgninger samt andre opgaver.

Dansk Søredningsselskab har i dag 11 stationer fordelt i indre danske farvande, der er cirka 300 frivillige fordelt på disse stationer. Foreningen driftes af medlemmer som støtter årligt samt af donationer fra erhverv samt fonde.

 

content-loader
content-loader
content-loader