Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Melges 32 på vej i krise. Foto: Peter Brøgger/DH-DM

DH-DM stopper i Juelsminde - nye klubber efterlyses til at holde stævnet

Efter tre succesrige stævner, har sejlklubberne bag DH-DM meddelt Dansk Sejlunion, at de ønsker at holde en pause. Sejlunionen er i dialog med potentielle afløsere. - Vi trænger til en pause – og så må vi se om vi skal byde ind på et senere tidspunkt, siger Juelsmindes stævneleder.

Af Troels Lykke |

”Hold nu op det har været fedt at være vært for DH-DM – men det er også hårdt og noget, er virkelig trækker veksler på hjælpere og sponsorer”, udtaler stævneleder Lene Holm fra Juelsminde Sejlklub, der i samarbejde med sejlklubberne i Horsens og Snaptun, har stået for afviklingen af DH-DM siden 2019. Stævnelederen fortsætter i en pressemeddelelse:

”Vi synes i al beskedenhed, at det er gået godt med at afvikle stævnerne og vi er megastolte af, at DH-DM har fået en revival med os ”ved roret”.  Så det har på ingen måde været en let beslutning, men vi må bare erkende, at vi trænger til at holde en pause – og så må vi se om vi skal byde ind på et senere tidspunkt” fortsætter Lene Holm, der de tre gange stævnet har været afviklet, har haft ca. 100 frivillige i sving for at få alting til at klappe.

Sejlunionen holder fast i DH-DM 2023

I Dansk Sejlunion er Mikael Jeremiassen ansvarlig for kapsejlads og har været en fast del af styregruppen omkring DH-DM.

Mikael udtaler:

”Sejlklubberne i Juelsminde, Snaptun og Horsens har gjort en kæmpestor indsats for at få lavet nogle gode stævner, og selvfølgelig havde det været det letteste, hvis de havde taget et år mere. Men vi ved godt, at det trækker søm ud at være arrangør af store sejlsportsstævner, og har fuld forståelse for, at de nu ønsker at holde en pause.”

På spørgsmålet om hvorvidt det betyder, at genoplivningen af DH-DM så var en midlertidig foranstaltning, er Mikael Jeremiassen meget entydig: '

”Bestemt ikke! Jeg synes, at de tre stævner har bevist, at der er stor efterspørgsel på et setup, hvor både af forskellige typer kan mødes og sejle kapsejlads på op/ned baner. Vi har gennem de tre stævner haft nogle forrygende sejladser, hvor endog meget forskellige både har kæmpet jævnbyrdigt og forskelligheden af bådene på podiet over de tre stævner vidner om, at konceptet fungerer – så det ser vi meget gerne fortsætter” siger Mikael Jeremiassen, der dog ikke kan sige hvor sejladsen skal afvikles i 2023:

”Det kunne godt være, at vi skulle prøve at rykke østpå til Øresund eller måske Storebælt, men det kommer selvfølgelig også an på, om vi kan finde en klub der er klar til at løfte arven efter Juelsminde” fortsætter Mikael Jeremiassen som samtidig oplyser, at sejlunionen allerede er i kontakt med potentielle afløsere:

”Jeg kan bekræfte, at vi har dialoger i gang, men vi har som sagt ikke lagt os fast på noget, og skulle der være klubber derude, som har interesse for det, er de meget velkomne til at tage kontakt til mig, uanset hvor i landet de befinder sig” afslutter Mikael Jeremiassen.

Initiativtagere står klar til at bistå
DH-DM startede som en tanke om at afvikle et storbådsstævne, og én af idemændene bag var Tue Andersen fra Snaptun Sejlklub, som udtaler:

”Vi kunne hurtigt se, at det ville være en stor fordel om flere klubber gik sammen om at afvikle stævnet, og fik heldigvis et rigtig godt samarbejde mellem Snaptun, Juelsminde og Horsens stablet på benene. Og da ideen om at genoplive DH-DM-konceptet fra 1980´erne kom på banen, tog det hurtigt fart og det er siden lykkes os at afvikle tre fede stævner, som vi er meget stolte af” siger Tue Andersen.

Idemanden kommer samtidig med en lille gulerod til kommende arrangører:

”Vi har sammen med de to andre sejlklubber ikke bare opbygget praktisk erfaring med stævneafviklingen, men har også udarbejdet en masse ting så som hjemmeside, skabeloner, tjeklister mv. – ting som vi gerne sætter i spil, hvis en kommende arrangør rækker ud. Det vigtigste for os er, at konceptet fortsætter, så det arbejde vi har sat i gang kan leve videre i et nyt regi” afslutter Tue Andersen.

 DH-DM i ”moderne” udgave har været afviklet i Juelsminde i 2019, 2021 og 2022. I 2020 blev stævnet aflyst på grund af Covid-19.

content-loader
content-loader
content-loader