Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sejlere i alle aldre mødes på familiehøjskolen i Hou. Foto: Hou Maritime Familiehøjskole

Far sveder og mor sejler på Hou Maritime Familiehøjskole

Tilbuddene står i kø på højskolen i Hou, hvor far udfordres på padelbanen, mens mor træner i J/80'eren. Sammen og hver for sig får familien lov at opleve på vand og land. Sidste år måtte højskolen melde alt udsolgt.

Af Charlotte Boes |

Familien Steen fra Nordsjælland ankom sidste sommer i egen sejlbåd til Hou for at deltage i en uges familiehøjskole, som en del af familiens sejlerferie.

Familiens båd lå stille i Hou havn, imens Morten, Kirsten, Elliot (8 år) og Nor (6 år) rykkede ind på et familieværelse og deltog i familiehøjskolens mange aktiviteter på lige fod med de øvrige deltagere.

- Det var en rigtig god uge. Jeg deltog sammen med min hustru i SUP, kajak og windsurf. Jeg kom med færdigheder indenfor alle sportsgrene, og det fungerede fint, fortæller Morten Steen, og smiler til sin kone Kirsten, der, som ham selv, holder meget af havet og vandaktiviteter. 

- Jeg havde aldrig windsurfet før. Det var supersjovt. Kombinationen af at have egen tid som forældre om formiddagen, imens børnene hygger sig, og kunne være sammen resten af dagen i forskellige familiedyster, er helt ideel, siger Kirsten.

Efter en uge i Hou sammen med andre aktive familier kastede familien Steen fortøjningerne og fortsatte sejlerferien op langs den jyske østkyst.

En genial måde at holde ferie på

Familien Schmidt Lee fra Odense, bestående af Christine, Ralf og deres fire børn i alderen 4-13 år, valgte også at tage på familiehøjskole i Hou sidste sommer. 

Sammen med gode venner og deres børn, så de muligheden for en fælles ferie, hvor alle kunne prøve kræfter med både kendte og ukendte aktiviteter til vands og til lands - og hvor der også ville være tid til at hygge sig sammen. 

- Det er sådan en behagelig måde at holde ferie på sammen med sine børn. Vi er en stor familie, og vi har børn i mange aldre. På familiehøjskolen er der noget for alle, og der er aktiviteter for mor og far. Og man skal ikke tænke på mad og madlavning. Det er en genial måde at holde ferie på, siger Christine Schmidt.

Ralf Lee fremhæver fordelen ved, at man som forældre kan deltage i forskellige workshops.

- Jeg synes, det er supergodt, at man kan deltage i aktiviteterne individuelt. Og instruktørerne er rigtig gode til både at tage sig af dem, som ikke har prøvet det før, men også at udfordre dem, der er dygtige til den sport, vi er i gang med.

Padel og sejlads

På Hou Maritime Familiehøjskole er børn og voksne aktive, og der er plads til hygge og afslapning for både forældre, bedsteforældre og børn. Ugen er sprængfyldt med aktiviteter, der bringer energi ind i familielivet, og som kan huskes i lang tid fremover.

Ifølge Rasmus Bak, som står bag Hou Maritime Familiehøjskole, foregår mange af aktiviteterne i, på eller ved vandet, men der er også tænkt på de familiemedlemmer, som ønsker noget andet. 

- Som navnet indikerer, har vi meget fokus på sejl- og vandaktiviteter. Derudover tilbyder familiehøjskolen forskellige aktiviteter til lands, forklarer Rasmus Bak og uddyber:

- Mor kan prøve kræfter med sejlads, mens far sveder på padelbanen, og om eftermiddagen hygger mor, far og børn sig sammen omkring familieaktiviteterne, som varierer fra dag til dag. Vi havde fuldt hus sidste sommer og glæder os til at gentage succesen i år.

Mulighed for at træne i J/80

Ugeprogrammet er bygget således op, at børnene om formiddagen deltager i forskellige børneaktiviteter, imens de voksne deltager i workshops sammen med andre forældre. Ved tilmelding vælger man sig på en af følgende workshops: Sejlads, Padel, Kajak, Windsurf/SUP eller Yoga/Crossfit.

På Sejlads-workshoppen prøver deltagerne kræfter med J/80’ere. Hou Maritime Familiehøjskole råder over ni både af denne type og uanset, om du er nybegynder eller erfaren sejler, kommer du til at svinge rorpinden, hvis du har lyst. 

En erfaren instruktør fungerer som skipper på hver båd. Ifølge Rasmus Bak differentierer instruktøren undervisningen og lærer fra sig med blik for den enkelte deltagers sejlererfaring, lyst, mod og de aktuelle vind- og vejrforhold.

Hou Maritime Familiehøjskole foregår i sommeren 2022 i uge 29 og 30. 

Læs mere om Hou Maritime Familiehøjskole og se videoen, hvor Familien Schmidt Lee fortæller om deres oplevelser på familiehøjskolen i Hou her.

content-loader
content-loader
content-loader