Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Charal har netop surfet sig til en døgnrekord på Atlanterhavet.

Hjem fra Route du Rhum surfede IMOCA 60eren "Charal" 558 sømil på et døgn

15. januar starter The Ocean Race i Alicante, minbaad.dk er med under starten. Her vil vi se de fem IMOCA 60ere, som sejles med fuld besætning. Det forventes, at hastigheden vil stige med flere hænder om bord, og derfor vil "Charals" 24-timerrekord ikke stå længe.

Af Troels Lykke |

VO 65erne starter også i The Ocean Race Sprint, men i en noget forkortet udgave, der ikke til nærmelsesvis går jorden rundt.

Men faktisk har VO 65erne sejlet 602,51 sømil på et døgn og endda med danske Nicolai Sehested ved roret på Akzonobel. AkzoNobel sejlede de 602,51 sømil, 1.115 kilometer, på et døgn i vind på mellem 30 og 40 knob. Det skete i 2018 i Atlanterhavet.

Sehested: VO 65er stadig hurtigst

- Jeg tror faktisk ikke at IMOCA 60erne vil kunne slå den rekord, selvom de har foils på. VO 65eren vil stadig være hurtigst, foils på IMOCA 60eren er ikke altid til gavn, siger Nicolai Sehested til minbaad.dk.

Senest, hjem fra Route du Rhum sejlede IMOCA 60eren "Charal" 558 sømil på et døgn.

Den har foils, der delvist får den ud af vandet. Og når de fem IMOCA 60ere sejlere 15. januar fra Alicante, vil de have mandskab på fem mand og det vil øge muligheden for en ny døgnrekord.

Golfstrømmen vil hjælpe til ny rekord

Og især vil anden etape, fra Sydafrika til Brasilien, vil give gode muligheder. Etapen starter den 26. februar. Og emte etape, fra Newport til Aarhus, kan give endnu bedre chancer. Her kan de også nyde Golfstrømmen, fortæller Seilmagasinet.no, der har fokus på 24 timer rekorden.

www.theoceanrace.com/en/

content-loader
content-loader
content-loader