Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Peter, tv., og Jens Quorning arbejder nu tæt sammen hos Quorning Boats, der bygger hurtige turtrimaraner til hele verdenen. Foto: Troels Lykke
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Quorning Boats styrer mod generationsskifte - 26-årige Peter Quorning i direktørlære hos sin far

Værftejer Jens Quorning er 59 år og har stadig mange år tilbage hos Quorning Boats, fortæller han til Minbaad.dk, der mødte far og sønnen Peter Quorning. Sidstnævnte skal en dag skal overtage det succesfulde værft i Skærbæk, der blev startet i 1967 af Børge Quorning, der i dag er 90 år.

Af Troels Lykke |

En af Danmarks mest succesfulde bådværfter, Quorning Boats ved Skærbæk buldrer afsted med ordre flere år frem og mere end 50 ansatte.

Og det skal fortsætte indenfor familien. Jens Quorning er direktør, og gør det godt, efter han overtog værftet fra sin far, Børge, der startede det hele i 1967.

Sønnen Peter Quorning er som sin far en dygtig sejler. Derudover er har han en produktionsbachelor med international handel og marketing. Noget, han nu skal bruge, hvor han er gået i direktørlære hos sin far, Jens Quorning.

Skal arbejde sig til respekt

Quorning Boats har da også en international profil, da de sælger både til hele Europa, Japan, Australien og USA:

- Det har ligget i kortene, at jeg skulle overtage. Det er jo et familiefirma, påpeger den 26-årige Peter Quorning, der fortæller, at han ikke blot sidder på kontoret:

-  I et firma som det her skal man lave mange ting, der ikke kun foregår på kontoret, siger han og slår fast, at han skal arbejde for at opnå respekt blandt de ansatte:

- Jeg skal ikke bare komme her og være chefens søn, understreger Peter Quorning, der netop vil gøre sig fortjent til respekten.

Jens Quorning vil fortsætte flere år frem, men med en arbejdsuge på over 60 timer glæder han sig til aflastning de kommende år.

Se Minbaad.dk's interview herunder:

content-loader
content-loader
content-loader