Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kvinderne er vilde med at kapsejler mod kvinder. Nu bliver det muligt til stævne i Danmarks største lystbådehavn, Svanemøllen. Foto: Frederik Sivertsen / Sejlsportsligaen

WOW får en søster - nyt kvindestævne i Svanemøllen

Kvindesejlads har vind i sejlene, og efterspørgslen på aktiviteter er stigende. Derfor udvider WOW-familien nu med et forårsstævne i Svanemøllen hos K.A.S. Stævnet kommer forud for den store Vandfestival, der afvikles i Kristi Himmelfart.

Af Sara Sulkjær |

Der er nu yderligere vokseværk i WOW-familien, der blev født i 2017. En familie bestående af kvinder, der enten allerede sejler eller drømmer om at gøre det.

Med den seneste familieforøgelse føjes endnu et stævne til kalenderen, nemlig WOW K.A.S. Sailing Event den 21.-22. maj.

- Formatet vil være, som man kender det i Sejlsportsligaen, speed fleet race og dømning på vand. Korte intense sejladser og masser af hygge på land. Til stævnet i K.A.S. vil der blive sejlet i otte spritnye både, netop hentet fra Tyskland til den kommende sæson i Sejlsportsligaen, forklarer Nynne Ammundsen fra Sejlsportsligaen i en pressemeddelelse.

K.A.S. er med på bølgen

I forvejen råder K.A.S.-klubben over et WOW-udvalg, flere WOW-hold og egen træningsdag, men nu skal  sejlklubben altså være værter for et decideret WOW-stævne. 
 
- Vi er super glade for at kunne invitere op mod 100 kvinder til at komme og være med til at holde vores første WOW-stævne. Der vil naturligvis være skruet op for forkælelsen med fantastisk sejlads og max hygge på molen, påpeger stævneleder og arrangør i K.A.S., Charlotte Andersen.

At det netop er i 2022, at den københavnske klub har valgt at satse på et kvindestævne er ikke tilfældigt:

- I K.A.S. har vi de sidste tre år haft fokus på at få flere kvindelige sejlere på vandet, og i år har vi ansat Ida Marie Baad (tidligere OL-sejler, red.), som skal være træner hver mandag på vores WOW-hold i klubbens J/70’ere, forklarer Charlotte Andersen om den stigende interesse for kvindesejlads i hovedstadsklubben.

Plads til alle

Foruden de lokale kvindesejlere inviteres hold fra ind- og udland til start:

- Der er plads til alle i WOW, både erfarne og nye hold, og der bliver taget rigtig godt hånd om sejlerne, så alle får en masse sjov, understreger Sejlsportsligaens Nynne Ammundsen.

Stævnet afvikles som optakt til den store Vandfestival, der løber af stablen i Kristi Himmelfartsdagene i Svanemøllebugten.

Det er muligt at melde et hold til stævnet her.

content-loader
content-loader
content-loader