Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Hanse 460 var bedst i tursejler-kategorien. - Vi er vældig tilfredse med prisen, siger importør Henrik Reese, der også fornylig vandt en pris for bedste motorbåd med Marex 310 af Best of Boat juryen, hvor motorbaadsnyt.dk er med i juryen. PR-foto
Kort Nyt
Hallberg-Rassy til 17 mio. kroner vandt i luksus-kateroen i European Yacht of the Year. PR-foto: Ludovic Fruchaud

Bedste sejlbåde er kåret i European Yacht of the Year 2022 - fx Hanse 460 og Hallberg-Rassy 50

Hanse 460, Hallberg-Rassy 50, JPK 39 FC, Saffier 33 Life og Outremer 55 stak af med priserne under dagens prisoverrækkelse. Hør nogle af juryens udtalelser, fortæller norske Seilmagasinet.no. Se også video med vinderne.

 

Af Troels Lykke |

Bedste familietursejler: Hanse 460

Hanse 460, der importeres af Reese Marin i Aabenraa, tog prisen som årets bedste familietursejler i European Yacht of the Year 2022.

Den tyske båd imponerer både for sejl og under dæk, hvilket viser, at værftet har truffet de rigtige valg. Båden byder på et utal af valgmuligheder og er en velegnet til måden, hvorpå de fleste familier vil tilbringe deres ferie på havet, fortæller Seilmagasinet.no (læs også om de øvrige vindere).

Hanse 460 bliver formentlig ligeledes populær på chartermarkedet, mens den med fem kahytter presser prisen ned, også på lejemarkedet.

- Med hjælp fra designeren Berret / Racoupeau bringer Hanse Yachts fransk blod ind i deres DNA. Dette er tydeligt vist, da 460'eren har mere innovation, herunder moderne skroglinjer, et lavt dæk og et cockpitlayout, der giver masser af plads for familie og venner til at slappe af og nyde. Under dæk føler man sig velkommen i den dybe og brede lounge, hvor sollyset fylder fra skrogvinduerne og fra oven.

Morten Brandt-Rasmussen fra Bådmagasinet, der er med i juryen, siger:

– 460 er en gamechanger i Hanse-serien. Den første model fra de franske designere Berret / Racoupeau har et supermoderne skrog, ligner mere en racer end en cruisingyacht, overbeviser i let og kraftig vind og byder på masser af plads.

Bedste luksussejlbåd: Hallberg-Rassy 50

De fleste stemmer landede på nykommeren fra Ellös, der byder på flydende luksus i al slags vejr. Det er en skam, at kvalitet koster så meget.

En god tursejler skal fungere under alle forhold, og det samme gør Hallberg-Rassys nye 50-fods. De har formået at skabe en moderne båd, uden at give slip på velfungerende løsninger.

Jochen Rieker, der holder til det tyske magasin Yacht, forklarer i Seilmagasinet.no:

- Så meget plads i dette skrog designet af Germán Frers. Magnus Rassy ønskede også, at interiøret skulle være på samme niveau i hele kahytten. I forhold til hvad der blev gjort på tidligere modeller, er masten flyttet lidt bagud, så salonen kan blive endnu bredere. Vi kunne selvfølgelig godt lide det fine træ overalt, men vi sætter også pris på det store kortbord. På dækket finder du to rat (ligesom på Hallberg-Rassy 57). Og den nye 50'er behøver ikke meget vind for at nå 7 eller 8 knob.

Minbaad.dk, der testede båden i november 2021, kan skrive under på, at Hallberg-Rassy 50'eren er en fantastisk turbåd, men den koster da også 17 mio. kroner.

content-loader
content-loader
content-loader