Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Første tilmeldte båd i 2022 var Matcher 31eren ENGEL fra Kolding, med skipper Morten Leth-Jessen. Foto: Peter Brøgger for DH-DM

DH-DM 2022 i Juelsminde i luften – 30 pladser tilbage

Tilmeldingen til årets DH-DM blev åbnet i søndags, og mere end halvdelen af de 60 pladser er allerede solgt. Hvis du skal være sikker på en plads, skal du derfor ikke vente for længe.

Af Troels Lykke |

Tilmeldingerne til årets store event for kølbåde, DH-DM, er siden tilmeldingens start for en uge siden tikket løbende ind. Der er nu under 30 ledige pladser tilbage.

Arrangørerne forventer, at der bliver udsolgt inden for en måneds tid, og opfordrer til at man får sig meldt til, hvis man vil være sikker på en plads:

- Vi kan fra tidligere år se, at der særligt omkring påske kommer fart på tilmeldingerne, og med mere end halvdelen af pladserne afsat allerede nu, vil jeg ikke blive overrasket, hvis vi må melde alt udsolgt i løbet af påsken, fortæller eventleder Tue S. Andersen fra Snaptun Sejlklub.

De største både betaler mest

Eventlederen bakkes op af stævneleder Lene Holm fra Juelsminde Sejlklub, der i en pressemeddelelse uddyber:

- Prisstrukturen er i år ændret, så både med flest gaster også er dem, der betaler mest i startpenge. I styregruppen synes vi, at det er mest rimeligt, men vi var selvfølgelig lidt spændte på, hvordan det ville blive taget imod af sejlerne.

- Men med de mange tilmeldinger, vi allerede har fået, ser det ud til, at initiativet er taget vel imod, fortsætter stævnelederen, der samtidig understreger, at prisændringen ikke giver et større deltagergebyr samlet set.

Matcher 31 er hurtig på land og vand

Den første tilmeldte båd blev Matcher 31'eren Engel.

- Vi vidste godt, at Engel er hurtig – det beviste de blandt andet ved at vinde distancesejladsen i 2019 – men at skipper Morten Leth-Jessen tilsyneladende er lige så hurtig ved tasterne, som han er på kapsejladsbanerne, er nyt for os, griner stævneleder Lene Holm og understreger, at hun er glad og stolt over at se de mange gengangere på deltagerlisten.

- At sejlerne vælger at komme igen nu for tredje gang viser, at vi har ramt noget rigtigt, og vi glæder os til at tage imod dem alle i Juelsminde til august.

Tilmelding sker via DH-DM's hjemmeside www.dh-dm.dk, hvor man ligeledes kan se den foreløbige tilmeldingsliste.

content-loader
content-loader
content-loader