Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Podievinderne fra DM i Melges 24. De tre skippere Marc Wain, Michael Hestbæk, Jørgen Mohr Ernst ses her med besætning.
Kapsejlads
Michael Hestbæk fra Vallensbæk Sejlklub tog sejr i Middelfart med Quantum-sejlmager Søren Andersen fra Sundby Sejlforening. Øvrige gaster var Lars Egedal og bådens ejer Michael Bernfeld fra Vallensbæk Sejlklub. Foto: Troels Lykke

Melges 24-DM blev i Middelfart vundet af Michael Hestbæk og mandskab

- Det var et sjovt DM og vi er glade for sejren, men vi var hårdt presset af Marc Wain og besætning, siger den tidligere OL- og America's Cup-sejler Michael Hestbæk, hvis gaster lige skulle vænne sig til at han kommunikerer meget om taktik og strategi under sejladsen.

 

Af Troels Lykke |

I weekenden 13. og 14. august var der Melges 24 DM i Middelfart, med Fredericia Sejlklub og GoSail i samarbejde som vært og arrangør.

10 danske besætninger og en norsk tog kampen op, på det farvand der næste år huser verdensmesterskabet for klassen, fortæller Joachim Dichmann fra Melges 24-bestyrelsen.

Smart at udsætte sejladser på land

Lørdag startede ud med at byde på svag vind fra udefinérbare retninger. Klogeligt valgte baneleder Christian Lerche at udsætte sejladserne på land, dog med et altid vågent blik på de krusninger, der varslede om muligheder senere på eftermiddagen.

Ventetiden blev udnyttet til afholdelse af generalforsamling, bl.a. med fastlæggelse af en sejladskalender for 2023.

Omkring kl. 14 blev besætningerne sendt på vandet, og der blev afviklet 4 sejladser, på en kort bane, der blev omsejlet 3 gange.

Hestbæk lagde stærkt fra land

Profsejleren Michael Hestbæk fra Vallensbæk Sejlklub med Quantum-sejlmager Søren Andersen fra Sundby Sejlforening, samt Lars Egedal og bådens ejer Michael Bernfeld, lagde stærkt fra land og kunne veltilfredse sejle i havn som vindere af dagen, med en flot serie.

En fornøjelse at banelederen og stævnearrangøren greb muligheden og fik afviklet nogen sejladser på trods af sejladsområdets begrænsninger, fortæller Joachim Dichmann videre.

DM tæt på land

Ydermere var det fantastisk at få lov til at vise frem hvordan sejlsport kan afholdes så det er publikumsnært og underholdende, uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Lørdagen sluttede med fællesspisning og moleøl for sejlere såvel som officials på en fantastisk augustaften.

Søndag var vinden mere medgørlig og sejlerne sendtes på vandet og ud på det farvand, der skal danne ramme om næste års store begivenhed for Melges-klassen i Danmark.

To sejladser blev afviklet inden der blev signaleret bade-pause med ”AP”. Efter lidt venten kom vinden igen men nu fra en ny retning.  

En snarrådig indsats fra stævnearrangør og én, på VHF, meget tydelig baneleder, kom der yderligere 2 sejladser i bogen inden sidste starttidspunkt blev overskredet og DM kunne konkluderes efter 8 sejladser.

Hestbæk kommunikerer meget til besætning

Michael Hestbæk og besætning i #828 fortsatte søndag som de var startet og kan for det næste års tid kalde sig danmarksmestre i Melges 24.

Til minbaad.dk forklarer om DM i Middelfart om hvornår han sidst styrede en Melges 24.

- Sidst jeg styrede en Melges 24 var i 2015 til VM i Middelfart, men har jo sejlet meget Melges bla. med Kim Kristensen og har jo styret i J70 de minder jo en del om hinanden. 

Om DM fortæller han videre.

- Drengene og jeg sejlede med var super dygtige så det var bare lige et spørgsmål om at vi fandt hinanden i båden i forhold til manøvrer, rulle vendinger og bomninger osv. Nyt for dem, var at jeg kommunikerer rigtig meget når jeg sejler omkring hvordan jeg føler båden, så vi hele tiden kan ændre trim og setup til de små ændringer der hele tiden kommer. Snakker også meget om planen på banen, taktik i forhold til konkurrenter osv. Det tror jeg de vil tage med sig videre, siger Hestbæk.

På andenpladsen finder vi Marc Wain og besætning i #840 og tredjepladsen indtages, flot, af den nye dreng i klassen Jørgen Mohr Ernst i #271. De vandt i øvrigt også Palby Fyn Cup på DH.

Fra Melges 24-bestyrelsen skal der på klassens vegne lyde et tak til Christian Lerche for god og effektiv baneledelse og til Gosail og Fredericia Sejlklub for at have afviklet et DM og fået det maksimale ud af den vind der var til rådighed.

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader