Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Aeolos P30 Racer accelerer op til tre gange hurtigere end andre 30-fods både

Med en vægt på 1,55 tons, der er mindre end 50 procent af den gennemsnitlige 30-fods båd, og med 40 procent mere sejlareal og 30 procent bedre ballastforhold kommer båden fra Dubai hurtigt op i fart. P30'eren er designet til den ambitiøse shorthand-sejler. I år kommer der en til Danmark.

Af Sara Sulkjær |

- Det er som at skifte fra en traktor til en super sportsbil.

Aeolos Composites, der har til huse i Dubai, er ikke i tvivl om, at deres nye, 30 fod lange kapsejler er unik. Båden, der fuldt sejlklar koster 1,8 mio. kroner, er optimeret på såvel vægt- som sejl- og ballastfronten accellerer hurtigt og er designet efter de seneste OCR-regler.

En båd, der kommer til Danmark i år, da offshore-sejleren Jan Hansen har købt en Aeolos P30 Racer, og faktisk har han netop været i Dubai for at se båden, han også vil importere, hvis der er købere til det.

Plads til høje sejlere

Selvom bådens sejlegenskaber er placeret solidt på førstepladsen, er der ligeledes lagt vægt på bådens interiør, der byder på et roterende navigationsbord:

- AP30'eren er et mesterværk inden forteknik og teknologi med et ekstraordinært design, både funktionelt og futuristisk, der vækker begejstring lige fra første øjekast, påpeger Dubai-værftet.

Ikke mindst sejlere over 1,90 meter, der ofte udfordres i de ikke sjældent lavloftede saloner, vil føle sig til rette i båden, der netop er designet med de højeste sejlere for øje.

Til single- og doublehanded

For de ambitiøse kapsejlere, der drømmer om at gøre sig på single- og doublehand-banen, tilbyder P30'erens design optimale løsninger, der gør shorthand-sejladsen lettere og mere overkommelig:

- Aeolos P30 er den perfekte båd for dem, der kan lide at skubbe grænserne. For dem, der tager sejlads seriøst. For dem, der hellere vil spørge ’hvorfor ikke?’ end ’hvorfor?’, understreger værftet bag nybygningen.

Specifikationer:

Længde: 9,14 m

Bredde: 2,91 m

Dybgang: 0,5 - 2,3 m

Vægt: 1,55 ton (tom, men tilrigget uden sejl og motor)

Ballast: 800 kg (mere end 50%)

Pris fuld sejlklar til kapsejlads, leveret i Danmark: 1,51 mio. kr. (med 7 styk North Sails 3di-sejl, NKE autopilot og instrumenter, herunder Garmin-kortplotter)

Værftet: www.aeolosyachts.com

Forhandler i Danmark: jbhsailing.com/aeolos-30/

Kilde: Aeolos Composites

content-loader
content-loader
content-loader