Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den første Aeolos P30 er nu i produktion hos Eaton Marine i Dubai, som allerede bygger Seaquest-katamaraner.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Tysk kapsejler Hans Genthe skaber Aeolos P30 på 1,5 ton - klar til at vinde Silverrudder

Hans Genthe har vundet Silverrudder med sin Farr280, nu er han ved at få bygget den første Aeolos P30 i Dubai, der basis koster 1,51 mio. kr. i Danmark, med instrumenter og 3di-sejl. Båden, der er 9,15 meter er i kulfiber og kølen, der er 2,2 meter kan justeres op og ned.

Af Troels Lykke |

Hans Genthe er en skrap tysk sejler, der har har vundet Silverrudder i 2018 og 2019 med sin Farr 280 og nu har han fundet ideen til en ny båd til shorthand-sejlads til netop den internationalt kendte Silverrudder, som Svendborg Amatør Sejlklub står for, hvert år i september. 

Hans Genthe har sejlet hele sit liv og haft tid til at udvikle sin Aeolos P30 - (AP30), under nedlukningen på grund af Covid-19.

Hans Genthe idé blev modtaget så godt at den første Aeolos P30 nu er i produktion for Aeolos Yachts hos Eaton Marine i Dubai, som allerede bygger Seaquest-katamaraner.

2,95 meter bred, vejer 1,5 ton, stikker 2,2 meter

Hans Genthe har tænkt at båden til kapsejlads, Hans Genthe forklarer mere her også om at den sejler godt efter den internationale ORC-regel. Men båden er også til tursejlads.

Den 30 fods båd er på 9,15 meter. Aeolos P30 vil være nem at håndtere og kan trækkes efter en bil, trods en bredde på 2,95 meter, for når båden lægges delvist på siden fylder den kun 2,5 meter.

En dyb T-køl på 2,2 meter og 800 kilo kan hæves, når den skal på land. Bare én mand skal være i stand til at søsætte og rigge båden, der kun vejer 1,5 tons fordi den er bygget i kulfiber.

Ideen er at skabe en båd, der er nem at bruge, som giver flere timer på vandet. Roret, der også kan justeres i højden, er Birger Kullmanns patent, forklarer seilmagasinet.no. 

Indvendige tegninger er indtil videre ikke offentliggjort, men der er mange tegn på, at det vil være meget simpelt.

Følg Hanse Genthe og projektet: www.facebook.com/HGenthe

Aeolos P30    
Længde        9,14 m
Bredde    2,95 m
Dybde       2,2  m
Vægt        1,5 ton
Ballast         0,8 m  
Vandballast        
Fokk      21,9 kvm    
Storsejl    37,2 kvm    
Motor    10 hk el   12 hk    
Pris 1,51 mio. kroner med North Sails 3di (7 sejl) NKE selvstyrer, instrumenter og Garmin kortplotter)

AEOLOS YACHTS www.aeolosyachts.com

Dansk forhandler: https://jbhsailing.com/aeolos-30/

content-loader
content-loader
content-loader