Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan ser Jan Hansens AEOLOS P30 "The Beast" ud. PR-tegning
Kapsejlads
64-årige Jan Hansen er klar til nye eventyr på kapsejladsbanen. Privatfoto

Kapsejler Jan Hansen ny sælger af kulfiberbåden Aeolos P30

Den 1,5 tons tunge båd er 9,15 meter lang og har en 2,2 meter dyb køl, der kan justeres op og ned. AP 30 bygges lige nu i Dubai og koster med North 3Di-sejl og Garmin-kortplotter, i alt 1,51 mio. kr. Båden er opfundet af den tyske kapsejler Hans Genthe, der er vild med Silverrudder.

Af Troels Lykke |

North Sails' freelancesælger Jan Hansen fra København er ny ansvarlig for service og salg af kapsejladsbåden Aeolos P30 i Norge, Sverige og Nordtyskland.

64-årige Jan Hansen har en stor bunke erfaring og har blandt andet sejlet Sjælland Rundt 30 gange samt Fyn Rundt 60 gange, mens han ligeledes har dyrket tomands-og singlehandsejlads.

Noget, kapsejleren blandt andet har gjort i sin ræser, en Figaro 2, som han nu skifter til den nye, tjekkede Aeolos P30, der bygges i Dubai.

En letdreven båd til lette vindforhold

Jan Hansen fortæller på producentens hjemmeside om båden til en sejlklar pris på 1,8 mio. kroner:

- Jeg ønskede en lettere båd, en lettere dreven båd til lettere vindforhold, vi ofte ser i vores farvande i Danmark, og båden skulle samtidig kunne transporteres på en trailer, påpeger Hansen og uddyber:

- Oven i det er der mange gennemtænkte løsninger til håndtering af båden, og samtidig ser den lidt skræmmende ud, siger han om kapsejladsbåden, han nu selv sælger i Norden og Nordtyskland.

Om bådens pris til 1,51 mio. kroner, forklarer Jan Hansen til minbaad.dk:

- Prisen er inklusiv moms, leveret i Danmark, med fuld North Sails 3di-pakke (7 sejl), NKE autopilot, instrumenter og Garmin kortplotter, klar til kapsejlads. 

Aeolos P30 vejer 1,5 ton

Den 30-fods båd er 9,15 meter, men er fortsat nem at håndtere og kan trækkes efter en bil, trods en bredde på 2,95 meter. Når båden lægges delvist lægges på siden, fylder den nemlig blot 2,5 meter.

En dyb T-køl på 2,2 meter og 800 kilo kan samtidig hæves, når den skal på land. Bare én mand er i stand til at søsætte og rigge båden, der kun vejer 1,5 tons, da den er bygget i kulfiber.

Følg Hanse Genthe og projektet: www.facebook.com/HGenthe

Opdateret 29.3. kl 19.30

Aeolos P30    
Længde: 9,14 m
Bredde: 2,95 m
Dybde: 2,2  m
Vægt: 1,5 ton
Ballast: 0,8 ton (vandballast)
Fok: 21,9 kvm    
Storsejl: 37,2 kvm    
Motor: 10 / 12 hk

Pris fuld sejlklar til kapsejlads, leveret i Danmark: 1,51 mio. kr. (med 7 styk North Sails 3di-sejl, NKE autopilot og instrumenter, herunder Garmin-kortplotter)

Værftet: www.aeolosyachts.com

Forhandler i Danmark: jbhsailing.com/aeolos-30/

content-loader
content-loader
content-loader