Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Karsten Svenningsen og Steen Madsen t.h., begge Middelfart Sejlklub offentliggjorde sponsorsamarbejdet med Britt Wissing fra Vejlbylund i forbindelse med klubbens standerhejsning lørdag den 23. april. PR-foto

Brandsø Rundt-sejlere skal lære om Vejlbylunds nye økologisk destilleri med Skjoldmø Gin

Den traditionsrige kapsejlads Brandsø Rundt i september skal for alvor tilbage på søkortet. Middelfart Sejlklub har indgået en femårig sponsoraftale med Vejlbylund, der er under opsejling med et nyt økologisk destilleri. Skjoldmø Gin er inspireret af vikingerne.

Af Troels Lykke |

- Brandsø Rundt blev afviklet første gang i 1964. Det gør kapsejladsen til en af de ældste i Danmark, og vi glæder os til, at vi næste år kan fejre, at sejladsen sejles for 60. gang, fortæller Steen Madsen, formand for kapsejladsudvalget og næstformand i Middelfart Sejlklub.

- Jeg tror godt, vi uden at overdrive kan sige, at sejladsen er en form for institution blandt kapsejlere i området - en af dem man rigtig gerne vil vinde. I hvert fald er der mange gengangere, og vi kan se, at flere end 20 besætninger har deltaget mere end 20 gange i sejladsen igennem de forgangne årtier.

Gin inspireret af vikingerne

Som noget nyt har kapsejladsen derfor indgået en sponsoraftale med Vejlbylund. En virksomhed, der ligger med udsigt til Båring Vig, og hvis indehavere altid har haft en nær tilknytning til havet.

- Vi flyttede ind på gården udenfor Middelfart for fire år siden. Det var i første omgang af praktiske hensyn, fordi vi så kom til at bo imellem de to Salinaz-restauranter, som jeg driver i Odense og Kolding. Nu arbejder jeg så på at tilføje et økologisk destilleri til gården, hvor jeg skal videreføre mit arbejde med blandt andet Skjoldmø Gin, der er inspireret af vikingerne og dermed også af havet, forklarer Britt Wissing, der selv er sejler.

- Derfor lå det lige for at gå ind i en aftale med Middelfart Sejlklub om Brandsø Rundt. Vi håber, at sponsoratet kan bidrage til at opbygge kendskabet til vores destilleri og Skjoldmø Gin, men måske også andre ting vi kommer til at lancere fremover. Vi har i første omgang indgået en femårig aftale, og vi satser naturligvis på, at vi kan bidrage til at gøre selve dagen til en særlig oplevelse - både for sejlerne og besøgende på havnen.

Uofficielt mesterskab for distancekapsejlere

Omkring 50 både har de seneste år lagt vejen forbi sejladsen. Det forklarer Karsten Svenningen fra Middelfart Sejlklub, der er ansvarlig for blandt andte deltagerlister og resultater:

- Bådene kommer typisk fra sejlklubber omkring Lillebælt i bred forstand, og dermed tillader vi os at betegne Brandsø Rundt som et uofficielt mesterskab for distancekapsejlere i området. Men vi har også et separat løb for sejlere, der mest er med for hyggens skyld, men samtidig gerne vil snuse lidt til kapsejlads - her deltager i reglen mellem fem og ti både.

- Vi tror på, at samarbejdet med Vejlbylund kan tilføre lidt ekstra krydderi til sejladsen. Både fordi vi får en masse ekstra spændende præmier, og fordi vi forventer, at aktiviteterne på land kan få et løft. Det vil naturligvis være til glæde for både sejlerne og de gæster, der er på havnen på dagen, afslutter formand for kapsejladsudvalget, Steen Madsen.

Brandsø Rundt afvikles den 3. september og falder dermed sammen med Klimafolkemødet, hvilket passer fint med en sport, der er drevet af vind og foregår i Lillebælt, som er Danmarks største naturpark. 

Læs mere her: www.brandsoerundt.dk/

content-loader
content-loader
content-loader