Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Seks klubber kan kæmpe i sejladsen. Lige nu er fem tilmeldt i Vejlbylund Brandsø Rundt.

Holdkapsejlads i Vejlbylund Brandsø Rundt - hvilken klub er Syddanmarks bedste?

Vejlbylund Brandsø Rundt til september sætter fokus på opgøret mellem byerne i regionen. Vi synes, det kunne være sjovt at arrangere en sejlads, som i højere grad har fokus på at stå sammen som klub og kæmpe sammen imod de andre byer, fortæller Middelfart Sejlklub.

Af Troels Lykke |

Middelfart Sejlklub har hen over vinteren arbejdet med at udvikle den traditionsrige kapsejlads Vejlbylund Brandsø Rundt.

Det har ført til både en del nyskabelser men også genoptagelser af fordums tiltag. F.eks. bliver der atter mulighed for at bestille mad til fælles middag i klubhuset til de mange sejlere, der ankommer fredag aften og det er også besluttet, at klubkonkurrencen skal have mere opmærksomhed i årene fremover.

Satser på at styrke sammenholdet

“Traditionelt er sejlsport jo båd imod båd”, siger stævneleder Benny Møller, Middelfart Sejlklub.

“Og ofte kommer rivaliseringen mellem klubkammeraterne til at spille en væsentlig rolle under en kapsejlads - måske endda hovedrollen. Det er jo fint nok, men vi synes, det kunne være sjovt at arrangere en sejlads, som i højere grad har fokus på at stå sammen som klub og kæmpe sammen imod de andre byer. Vi er ved at konkretisere, hvordan vi skal tælle point og det vi stræber efter er, at gøre opgøret imellem klubberne så retfærdigt som muligt. Vi arbejder i øjeblikket ud fra, at det bliver løbsresultaterne, der tæller. Alle klubber, der stiller med tre både eller flere, indgår automatisk i konkurrencen”

Intenst race med efterfølgende hygge

“Vejlbylund Brandsø Rundt sejles typisk på mellem fire og seks timer - de hurtigste flerskrogsbåde klarer endda banen på blot et par timer”, fortsætter Benny Møller.

“Det betyder, at deltagerne har både tid og kræfter til at mødes på land til samvær efter sejladsen. Vi byder på den traditionelle grillpølse og en fadøl eller vand til alle efter målgang, og sammen med vores navnesponsor Vejbylund overvejer vi i øjeblikket, hvordan vi kan skabe grobund for yderligere hygge på marinaen og omkring klubhuset før, under og efter sejladsen. Deltagerne ligger jo gratis i marinaen fra fredag til søndag”.

De første seks klubber har meldt positivt ud

Vi er naturligvis spændte på, hvordan tiltaget med at fokusere på byerne bliver modtaget. Vi har haft nogen følere ude hos klubberne i nærheden og de første reaktioner har været entusiastiske. Foreløbig har vi hørt positivt tilbage fra Bogense Sejlklub, Brejning Bådklub, Horsens Sejlklub, Kolding Sejlklub og Skærbæk Bådeklub. Hvis vi tæller Middelfart Sejlklub med, er der med andre ord foreløbig seks klubber, vi for nuværende forventer stiller hold. Sejlere fra klubberne i Syddanmark er traditionelt ivrige distancekapsejlere, så vi håber naturligvis på flere og udfordrer også byer fra det øvrige Danmark til at stille med stærke klubhold”, slutter Benny Møller af.

Gratis Team T-Shirts

Til at understøtte holdånden blandt klubberne har Middelfart Sejlklub givet en hånd med til at finde sponsorer til Team T-Shirts til fem ud af de seks hold, som tidligt gik med på idéen.

Der arbejdes i øjeblikket konkret med at finde en sponsor til yderligere to-tre klubber, det kræver dog at klubberne melder ud senest 1. juli.

Vejlbylund Brandsø Rundt sejles den 2. september, på månedens første lørdag. Sejladsen er åben for tilmelding på www.vejlbylundbrandsorundt.dk

Sejlads startede i 1964

Brandsø Rundt havde premiere i 1964 og sejles derfor i år for 60. gang. Det gør den til én af Danmarks ældste distancekapsejladser, et højdepunkt for Middelfart Sejlklub og til lidt af en institution for områdets sejlere. Sejladsen trækker ca. 50 af de allerdygtigste besætninger fra området og dermed godt 200 sejlere.

content-loader
content-loader
content-loader